آسمان در این هفته، 1 تا 8 امرداد
در این هوای گرم تابستانی که در پیش داریم، رویدادهای نجومی بینظیری در حال رخ دادن هستند. از مقابله مریخ گرفته تا طولانیترین ماهگرفتگی قرن حاضر!
عکس جدید تیتان، بهترین چشمانداز از این قمر بیگانه را ارائه میدهد
کاوش قمر زحل، تیتان، دشوار است، زیرا جو بسیار غلیظی دارد. اما تصاویر جدید توانستهاند به اعماق بیشتری از این جو نفوذ کنند تا واضحترین چشمانداز به دست آمده تا به امروز را در اختیار ما قرار دهند.
کاوش زیباییهای آسمان در دل قفقاز
گشتی علمی تفریحی به مقصد کشور گرجستان
این گشت علمی تفریحی از 25 امرداد تا یکم شهریور 1397 با هدف بازدید از مجموعه رصدخانهای آباستومانی کشور گرجستان برگزار میشود و شامل گردش در تفلیس و باتومی است
پژوهشگران با استفاده از نتایج تحقیقی جدید فرضیهای قدیمی را تایید کردند:
احتمالا وایکینگها به اشتباه، مولکولهای آلی را نابود کرده بودند
شواهد جدید نشان میدهد که مریخنشینهای وایکینگ ناسا در آزمایشهای خود تصادفا مولکولهای سنگ بنای حیات را که به دنبالشان بودند، از بین برده بودند.
با رصد دوباره نخستین نمونه تأیید شده از ادغام ستارههای نوترونی ممکن شد:
مشاهده فوارهای از ماده در برخورد دو ستاره مرده
گروهی از ستارهشناسان دانشگاه وارویک، در شهر کاونتری انگلستان، توانستند به رصد دوبارۀ رویدادی بپردازند که بیش از صد روز برای بیرون آمدن آن از ورای تابش شدید خورشید صبر کرده بودند.
دنبالهداری سبزرنگ در آسمان شب درخشان شده است
دنبالهداری در آسمان شب، با نزدیکتر شدن به خورشید به طرز فوق العادهای روشن شده است و حتی ممکن است با چشم غیر مسلح قابل رویت شود.
شب رصدی مجله نجوم در آبسرک ویژه ماهگرفتگی
مجله نجوم پنجم امرداد در روستای آبسرک استان سمنان شب رصدی برگزار میکند.
با رصدخانه فرمی ناسا برای نخستین بار با قطعیت مشخص شد:
سیاهچاله غولآسا: منبع نوترینوی پرانرژی کیهانی
برای نخستین بار دانشمندان با استفاده از تلسکوپ فضایی پرتو گامای فرمی، منبع نوترینویی پرانرژی را در بیرون کهکشان ما یافتند. این نوترینو 7/3 میلیارد سال با سرعتی نزدیک به نور در راه بوده تا سرانجام در زمین آشکارسازی شود. این دورترین منبع نوترینویی است که تا حالا شناسایی شده است؛ تا کنون به جز نوترینوهای پراکنده در زمینه آسمان، فقط دو منبع مجزای نوترینو با قطعیت شناسایی شده بود: خورشید و انفجار ابرنواختری نزدیک در سال 1987.
نخستین تصویر از سیاره فراخورشیدی تازهمتولدشده ثبت شد
برای نخستینبار عکسی خیرهکننده از شکلگیری دنیایی جدید ثبت شد. این عکس تصویری است از شکلگیری دنیایی جدید که در قرصی از گاز و غبار در اطراف ستارهای جوان در حال رخ دادن است.
نابود شدن ستاره، سیاهچاله نادر را آشکار کرد
اخترشناسان توانستند با مشاهده آثار بلعیده شدن یک ستاره، بهترین شواهد بهدستآمده تاکنون را از وجود گونهای نادر از سیاهچالهها بیابند.