تصویر جدید تلسکوپ هابل از خوشه کهکشانی عظیم و آثار گرانشی آن
تصویر جدید تلسکوپ فضایی هابل، خوشه کهکشانی عظیمی را در فاصله سه میلیارد سال نوری از ما نشان میدهد که با گرانش خود مانند عدسی نور کهکشانهای پشتش را خم کرده و به شکل کمانها و خطوطی در آورده است
تصویر جدید هابل از کهکشانی فعال و عدسی شکل
NGC 2655، این جرم زیبای ابرمانند در تصویر جدید هابل، ممکن است خیلی شبیه به کهکشانها نباشد، چرا که مانند کهکشانهای مارپیچی بازوهای مشخص یا مثل کهکشانهای بیضوی برآمدگی مرکزی سرخ رنگی ندارد. کهکشانهایی مانند این در رده کهکشانهای عدسی شکل تقسیم بندی میشوند.
دانشمندان تصویری سهبعدی از ابری میان ستارهای به دست آوردند
ابرهای میان ستارهای مانند ناقوس در حال ارتعاش هستند و شاید الگوی فرکانسی که برجای میگذارند کلید پاسخ این سؤال قدیمی باشد: چه عاملی تعیین کنندۀ تعداد و نوع ستارههایی است که در کهکشان ما شکل میگیرند؟
بر فراز دهانه برخوردی عظیمی در سیاره مریخ پرواز کنید
فیلم جدیدی که آژانس فضایی اروپایی (ESA) منتشر کرده است به تماشاگران زمینی این اجازه را میدهد تا از خانههایشان در فاصله 54.6 میلیون کیلومتری مریخ، نگاهی نزدیک به دهانه نویکم (Neukum) به پهنای 102 کیلومتر در سیاره سرخ بیندازند.
با ارسال کاوشگر پرنده کوچکی به همراه مریخنورد «مارس 2020» برای نخستین بار عملی میشود:
پرواز بالگرد بر فراز مریخ
ناسا تصمیم دارد بالگردی کوچک را به همراه مریخنورد «مارس 2020» در سال 1399/2020 به سیاره سرخ بفرستد.
تلاش جدید پژوهشگران سازمان هوافضای ایالات متحده:
با سامانۀ یوایام بر فراز شلوغی خیابانها سفر کنید
ناسا با همکاری بخشهای علمی و صنعتی طرحی با نام حمل و نقل هوایی شهری یا یوایام (UAM سرواژۀ Urban Air Mobility) عرضه کرده و در تلاش برای عملی کردن آن است.
تصویر جدید تلسکوپ هابل از خوشه کهکشانی غولآسایی در آندرومدا
این تصویر جذاب تلسکوپ فضایی هابل، خوشه کهکشانی عظیمی به نام PSZ2 G138.61-10.84 را نشان می دهد که در فاصله حدود شش میلیارد سال نوری از ما در صورت فلکی آندرومدا واقع است.
جزئیات بینظیر از لکه سرخ بزرگ مشتری در تصویر جدید جونو
فضاپیمای جونو (Juno) درحال نزدیک شدن به پایان ماموریت اولیه خود است و به گرفتن تصاویر جذاب و دیدنی از مشتری ادامه میدهد. آخرین مجموعه تصاویر، چشماندازی از بالا از لکه سرخ بزرگ نشان میدهد.
آسمان در این هفته، 24 تا 31 اردیبهشت
شرایط جوی ناآرام این روزهای اردیبهشت، مجالی برای شبهای رصدی بدون ابر باقی نمیگذارد! البته احتمالا در هفته آینده شبهایی با شرایط جوی پایدار، حداقل در برخی از ساعات شب، فرصت خوبی برای کاوش اجرام ژرف آسمان و پدیدههای رصدی خواهد بود.
برای نخستینبار در جو سیارهای فراخورشیدی هلیوم کشف شد
گروهی از ستارهشناسان موفق به شناسایی هلیوم در جو سیارۀ فراخورشیدی با نام WASP-107b، در فاصلۀ ۲۰۰ سال نوری از زمین در صورتفلکی سنبله، شدند. این نخستینباری است که این گاز بیاثر در جو سیارهای فراخورشیدی رصد شده است.