کشف دورترین ستاره مشاهده شده تاکنون با تلسکوپ هابل
ستارهشناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل دورترین ستارهای را که تاکنون مشاهده شده کشف کردهاند. ستارهای داغ و آبی رنگ که 4.4 میلیارد سال پس از مهبانگ وجود داشته است.
آسمان در این هفته، 21 تا 27 فروردین
شما را هر هفته به مهمانی آسمان دعوت کردهایم...با ما همراه باشید
سری دوم کاتالوگ تلسکوپ فضایی گایا ۵ اردیبهشت منتشر میشود
سری دوم دادههای تلسکوپ گایا قرار است ۵ اردیبهشت ۱۳۹۷/ ۲۵ آوریل ۲۰۱۸ منتشر شود و جزئیات بیشتری از اجرام در اختیار منجمان قرار دهد.
نماهای جدید و بینظیر هابل از اجرام فهرست مسیه
تلسکوپ فضایی هابل هر ساله تصاویر جدیدی از اجرام مسیه ثبت کرده و آلبوم خود را از فهرست مسیه بروزرسانی می کند. در حال حاضر ۱۲جرم جدید به لیست هابل اضافه شده است.
ثبت تصویری از حلقه اینشتین در اطراف یک عدسی کیهانی
در تصویر جدید هابل جرم خوشه کهکشانی مرکزی آنقدر بزرگ است که میتواند فضازمان را به شدت خم و نمونهای از پدیده «حلقه اینشتین» را ایجاد کند.
نام خود را به خورشید بفرستید
ناسا از همه مردم برای ارسال نامشان به خورشید روی تراشهای که همراه کاوشگر خورشیدی پارکر به فضا فرستاده میشود دعوت کرده است.
هابل کهکشانی را کشف کرد که ماده تاریک ندارد
یک گروه پژوهشی بینالمللی با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل و چندین رصدخانه زمینی، برای اولین بار کهکشانی را در محدوده کیهانی ما کشف کردهاند که تقریبا هیچ ماده تاریکی ندارد. کشف این کهکشان نظریههای پذیرفته شده کنونی برای شکلگیری کهکشانها را به چالش میکشد و بینش جدیدی را درباره ماهیت ماده تاریک ارائه میدهد.
آسمان در این هفته، 14 تا 20 فروردین
در هفته پیشرو شاهد پدیدههای زیبایی خواهیم بود که برای رصد بیشتر آنها به یک ابزار رصدی نیاز خواهیم داشت.
آزمایشی درباره نحوه رشد گیاهان در ایستگاه فضایی بینالمللی
گیاهشناسان دانشگاهی در اوهایو با بهره گرفتن از ریزگرانش ایستگاه فضایی بینالمللی، نحوه رشد ریشه گیاهان و سیستمهای حسی آنها را بررسی کردند.
با هدف آزمودن روشهای جستوجوی سیارههای زیستپذیر
ستارهشناسان حیات را روی کره زمین کشف کردند!
دانشمندان از فضاپیمای ناسا برای جستوجوی حیات بر روی زمین استفاده کردهاند و نشانههای امیدوارکنندهای یافتند که نشان میدهد ما واقعا روی زمین وجود داریم!