دو کسوف در یک قاب!
ماهوارۀ خورشیدی Proba-2 در طول خورشیدگرفتگی جزئی ۲۰ امرداد/۱۱ آگوست با دو بار عبور از داخل سایۀ ماه توانست تصویر این پدیده را ثبت کند.
سیارهای با میدان مغناطیسی قوی در ورای منظومه شمسی کشف شد
ستارهشناسان به کمک آرایۀ بسیار بزرگ کارل جی. جانسکی موفق به کشف نخستین سیارۀ فراخورشیدی با تلسکوپ رادیویی شدند. این جسم که در فاصلۀ ۲۰ سال نوری از ما واقع است ۱۲برابر مشتری جرم دارد و به طرز عجیبی دارای میدان مغناطیسی قوی، چهار میلیون برابر قویتر از زمین، است.
ستاره عظیم رکورد سریعترین فوران ستارهای را به دست آورد
طبق برآورد پژوهشگران، در فوران ستاره اتا-حمال که 180 سال پیش رخ داد، مواد با سرعت یک بیستم سرعت نور از ستاره خارج شده بودند. به این ترتیب این رویداد را میتوان سریعترین فوران ستارهای دانست که منجر به نابودی ستاره نشده است.
تلسکوپ جدید ناسا جستوجوی دنیاهای جدید را شروع میکند!
جدیدترین تلسکوپ شکارچی سیارۀ ناسا رسماً در حال کار است. اعضای گروه پژوهشی اعلام کردند که ماهوارۀ بررسی سیارههای فراخورشیدی در حال گذر تس چهارشنبه ۲۵ جولای/۳ مرداد شروع به جمعآوری دادههای علمی کرده است.
نوار تاریکی در مشتری معمای استوای مغناطیسی این سیاره را حل کرد!
کشف نواری تاریک از تابش یونهای هیدروژن که به دور مشتری حلقه زده است تفکر پیشین دربارۀ استوای مغناطیسی این سیارۀ غولپیکر را از بین برد.
رصدخانۀ جنوبی اروپا منتشر کرد:
تأییدی دیگر بر نظریه نسبیت عام اینشتین
رصدخانۀ جنوبی اروپا (ESO) گزارشی از نتایج 26سالۀ بررسی درستی نظریۀ نسبیت عام اینشتین در اطراف ابرسیاهچالۀ مرکزی کهکشان راه شیری منتشر کرد.
۱۰ قمر جدید به دور مشتری کشف شد
اتحادیۀ بینالمللی نجوم (IAU) از کشف ده قمر جدید به دور سیارۀ مشتری گزارش داد. از سال ۹۸۹ شمسی/۱۶۱۰ میلادی که گالیله چهار قمر بزرگ مشتری را ثبت کرد تا امروز به جمعیت خانوادۀ مشتری بسیار افزوده شده است.
عکس جدید تیتان، بهترین چشمانداز از این قمر بیگانه را ارائه میدهد
کاوش قمر زحل، تیتان، دشوار است، زیرا جو بسیار غلیظی دارد. اما تصاویر جدید توانستهاند به اعماق بیشتری از این جو نفوذ کنند تا واضحترین چشمانداز به دست آمده تا به امروز را در اختیار ما قرار دهند.
پژوهشگران با استفاده از نتایج تحقیقی جدید فرضیهای قدیمی را تایید کردند:
احتمالا وایکینگها به اشتباه، مولکولهای آلی را نابود کرده بودند
شواهد جدید نشان میدهد که مریخنشینهای وایکینگ ناسا در آزمایشهای خود تصادفا مولکولهای سنگ بنای حیات را که به دنبالشان بودند، از بین برده بودند.
با رصد دوباره نخستین نمونه تأیید شده از ادغام ستارههای نوترونی ممکن شد:
مشاهده فوارهای از ماده در برخورد دو ستاره مرده
گروهی از ستارهشناسان دانشگاه وارویک، در شهر کاونتری انگلستان، توانستند به رصد دوبارۀ رویدادی بپردازند که بیش از صد روز برای بیرون آمدن آن از ورای تابش شدید خورشید صبر کرده بودند.