با ارسال کاوشگر پرنده کوچکی به همراه مریخنورد «مارس 2020» برای نخستین بار عملی میشود:
پرواز بالگرد بر فراز مریخ
ناسا تصمیم دارد بالگردی کوچک را به همراه مریخنورد «مارس 2020» در سال 1399/2020 به سیاره سرخ بفرستد.
تلاش جدید پژوهشگران سازمان هوافضای ایالات متحده:
با سامانۀ یوایام بر فراز شلوغی خیابانها سفر کنید
ناسا با همکاری بخشهای علمی و صنعتی طرحی با نام حمل و نقل هوایی شهری یا یوایام (UAM سرواژۀ Urban Air Mobility) عرضه کرده و در تلاش برای عملی کردن آن است.
تصویر جدید تلسکوپ هابل از خوشه کهکشانی غولآسایی در آندرومدا
این تصویر جذاب تلسکوپ فضایی هابل، خوشه کهکشانی عظیمی به نام PSZ2 G138.61-10.84 را نشان می دهد که در فاصله حدود شش میلیارد سال نوری از ما در صورت فلکی آندرومدا واقع است.
جزئیات بینظیر از لکه سرخ بزرگ مشتری در تصویر جدید جونو
فضاپیمای جونو (Juno) درحال نزدیک شدن به پایان ماموریت اولیه خود است و به گرفتن تصاویر جذاب و دیدنی از مشتری ادامه میدهد. آخرین مجموعه تصاویر، چشماندازی از بالا از لکه سرخ بزرگ نشان میدهد.
برای نخستینبار در جو سیارهای فراخورشیدی هلیوم کشف شد
گروهی از ستارهشناسان موفق به شناسایی هلیوم در جو سیارۀ فراخورشیدی با نام WASP-107b، در فاصلۀ ۲۰۰ سال نوری از زمین در صورتفلکی سنبله، شدند. این نخستینباری است که این گاز بیاثر در جو سیارهای فراخورشیدی رصد شده است.
تصاویر شگفتانگیز مدارگرد ناسا از سطح سیاره سرخ
تصاویر دقیق دوربین هایرایز که به مدارگرد شناسایی مریخ یا «ام آر او» (MRO) متصل است، جزئیات خیرهکنندهای را از عوارض سطحی سیاره سرخ به نمایش گذاشته است
با پرتاب و اتصال ابزار پایش سازمان فضایی اروپا به ایستگاه فضایی بینالمللی
«شکارچی طوفان» جو زمین را از فضا زیر نظر میگیرد
ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) تمام اتفاقات جو زمین را از بالا به خوبی تحت نظر دارد. با بهرهگیری از این جایگاه منحصربهفرد ایستگاه فضایی بینالمللی، ماموریت جدیدی برای تحلیل طوفانهای تندری خیره کننده در قسمت بالای جو زمین آغاز شده که از «ابزار پایش برهمکنشهای فضا و جو» (Atmosphere-Space Interactions Monitor یا ASIM) استفاده میکند که به تازگی در این ایستگاه نصب شده است
تصویر جدید هابل از خوشهای غولآسا
تصویر جدید تلسکوپ فضایی هابل، خوشه کهکشانی غولپیکر PLCK_G308.3-20.2 را در فاصله دو میلیارد سال نوری از ما به نمایش میگذارد که در تاریکی کیهان میدرخشد
تلسکوپ پلاتو دریچهای جدید به روی دانشمندان میگشاید
تلسکوپ پلاتو (PLATO به نام فیلسوف مشهور یونانی، افلاطون و سرواژۀ Planetary Transits and Oscillations of stars) مأموریتی است که طبق برنامهریزی آژانس فضایی اروپا (اسا) در سال ۲۰۲۶/۱۴۰۵ با موشک سایوز به فضا پرتاب خواهد شد.
کمبود فسفر در بعضی ابرنواخترها؛ مانعی برای تشکیل حیات در کیهان
شش عنصر شیمیایی وجود دارد که حیات در کره زمین به آنها وابسته است. اکنون، پژوهشی جدید نشان میدهد یکی از آنها ممکن است در جهان به فراوانی یافت نشود- که احتمالا امید ما را به وجود حیات در نواحی دیگر کیهان کم میکند.