سرانجام دانشمندان به میزان طول روز در زحل پی بردند
شاید تعجب کنید که اخترشناسان تاکنون به طور دقیق طول یک شبانه روز را در زحل نمیدانستند. بهتازگی، به کمک دادههای جمعآوری شده در مأموریت کاسینی سرانجام جواب این راز قدیمی پیدا شد.
پژوهشگران آزمایشگاه پیشرانه جت و شرکت آیرواسپیس مطرح کردند:
ایدهای برای رصد فراخورشیدیها با عدسی گرانشی خورشید
پژوهشگران آزمایشگاه پیشرانۀ جت یا جیپیال (JPL)، در ناسا، و شرکت آیرواسپیس (Aerospace) مشغول بررسی ایدهای نوآورانه بر پایۀ عدسی گرانشی خورشید برای مشاهدۀ بهتر سیارههای فراخورشیدی هستند.
سازمان فضایی اروپا ساعتی با پاندولی از تپاخترها راهاندازی کرد
بهتازگی، مرکز فنی سازمان فضایی اروپا (اسا) ساعتی بر پایۀتپاخترها راهاندازی کرده است. این ساعت برای اندازهگیری دقیق زمان از پالسهای الکترومغناطیسی رسیده از ستارههای نوترونی استفاده میکند.
برخی پژوهشگران معتقدند:
امکان عبور زمین از طوفان ماده تاریک
برخی از پژوهشگران بر این عقیدهاند که احتمال دارد طوفانی از ماده تاریک در حال عبور از منظومۀ شمسی باشد و ممکن است بتوان آن را روی زمین شناسایی کرد.
در آخرین پژوهشها پیشبینی شد:
احتمال پرتاب منظومهشمسی به بیرون راهشیری با برخورد کهکشانی
طبق پژوهشهای جدید محققان، در دانشگاه دورهام انگلستان، ابر ماژلان بزرگ و کهکشان راه شیری احتمال دارد در حدود دو میلیارد سال آینده در هم ادغام شوند.
نیوهورایزنز موفق به دیدار با سیارک دوردست در کمربند کوئیپر شد
فضاپیمای نیوهورایزنز ناسا 11 دی با عبور از فاصله 3500 کیلومتری سیارک «اولتیما تولی» و تصویربرداری از آن، رکورد دورترین ملاقات با یک جرم منظومه شمسی را شکست.
بارش شهابی جوزایی امسال را از دست ندهید!
بارش شهابی جوزایی امسال، اندکی پس از نیمه شب پنجشنبه 22 آذر به اوج خود میرسد
آنچه روز پنجم آذر در هنگام فرود کاوشگر اینسایت روی سیاره مریخ رخ خواهد داد
شش دقیقه دلهره
فضاپیمای اینسایت در آستانه فرود روی مریخ است. از لحظه ورود این فضاپیما به جو مریخ تا فرود روی سطح شش دقیقه طول میکشد و گروه هدایت فضاپیمای اینسایت روز دوشنبه پنجم آذر شش دقیقه دلهرهآور را تجربه میکنند
چرا اینسایت در جایی با چشمانداز کسلکننده فرود میآید؟
سطحنشین اینسایت دوشنبه 5 آبان 1397 روی سطح مریخ فرود میآید. البته این کاوشگر بعد از فرود موفق منظره زیبایی برای لذت بردن نخواهد داشت.
کشف ستارهای نادر که کمی پس از مهبانگ شکل گرفته است
ستارهشناسان یکی از قدیمیترین ستارههای کیهان را کشف کردهاند که بهنظر میرسد کاملا از مواد اولیهای تشکیل شده که حاصل از انفجار بزرگ است.