"آلما" تصاویر بینظیری از جزئیات یک قرص پیش سیارهای گرفت
"آلما" تصاویر بینظیری از جزئیات یک قرص پیش سیارهای گرفت
ستاره تی دبلیو - شجاع (TW Hydrae) در فاصله 175 سال نوری از زمین در صورت فلکی شجاع، در میان مرکز متراکم قرصی از گاز و غبار نشسته است. این قرص بتازگی به طرز شگفتانگیزی در تصویر گرفته شده با "آرایه میلیمتری/ زیرمیلینتری بزرگ آتاکاما" (آلما) بوضوح دیده میشود
دنبالهدار «252پی» در شرایط ایدهآل برای رصد
دنبالهدار «252پی» در شرایط ایدهآل برای رصد
در حالیکه خبرهای مربوط به رصد و عکاسی از دنبالهدار 252پی/ لینییر را تا یک ماه پیش از رصدگران نیمکره جنوبی میشنیدیم، ضمن جابهجا شدن این دنبالهدار در میان ستارگان و با نزدیک شدن به استوای سماوی، از پنجم فروردین از افق بیشتر شهرهای ایران نیز قابل مشاهده شده است.
اگر فرازمینیها برایمان پیام ارسال کرده باشند...
اگر فرازمینیها برایمان پیام ارسال کرده باشند...
گروهی از دانشمندان میگویند تمدنهای احتمالی فرازمینی ممکن است برای دریافت پیامهایی از حیات در هستی از همان روشهای جستجویی استفاده کنند که ما برای یافتن حیات بیگانه احتمالی بکار میبریم. چه بسا آنها پیامهایی برای ما ارسال کرده باشند!
معرفی برندگان فراخوان عکس ماهنامه نجوم
معرفی برندگان فراخوان عکس ماهنامه نجوم
در پی فراخوان عکس ماهنامه نجوم، هیئت داوران چهار عکس برتر را مشخص کرد. عکسهای منتخب، در ماهنامه نجوم شماره 254 و در بخش تقویم نجومی سال 95 منتشر شده است.
ماراتن مسیه 94 با درخشش اعضای انجمن ادیب اصفهان برگزار شد
گزارش برگزاری ماراتن مسیه 94
شامگاه پنجشنبه 20 اسفند، جمعی مرکب از 123 منجم آماتور از شهرهای مختلفی چون تهران، اصفهان، مشهد، کرج، قم، یزد، زاهدان، زابل، چابهار، امیدیه و مهاباد در مجتمع معراج نیاسر گرد هم جمع شدند تا ماراتن مسیه سال 94 را برگزار کنند.
نجوم 254 منتشر شد
نجوم 254 منتشر شد
مجله نجوم شماره 254 (اسفند 94 و فروردین 95) با مطالب ویژه و متنوع منتشر شد. اهمیت ردیابی امواج گرانشی و ماجرای کشف آن، رویکرد اصلی شماره 254 نجوم است. تقویم دیواری رویدادهای نجومی سال 95 با قابلیت جدا کردن از وسط مجله، افزونه ویژه این شماره است.
راز انفجارهای رادیویی سریع و تکرارشونده
ستاره شناسان در تلاشند پازل انفجارهای ممند رادیویی (FRB) را حل کنند
نزدیک به یک دهه است که ستاره شناسان در تلاشند پازل انفجارهای رادیویی سریع و تکرارشونده(FRB) را حل کنند. این جرقه ها بسیار آنی بوده و سرچشمه آنها مشخص نیست.
هابل رکورد دورترین فاصله کیهانی را میشکند
هابل رکورد دورترین فاصله کیهانی را میشکند
اخترشناسان با فراتر رفتن از مرزهای پیشین رصد شده با تلسکوپ فضایی هابل، توانستند رکورد بیشترین فاصله را با اندازهگیری فاصلهی دوردست ترین کهکشانی که تا به حال دیده شده بشکنند. این کهکشان فقط 400 میلیون سال بعد از مهبانگ به وجود آمده و در صورت فلکی دب اکبر قرار دارد.
جستجوی سیاره نهم از راه بررسی مدار زحل
جستجوی سیاره نهم از راه بررسی مدار زحل
دانشمندان فرانسوی میگویند با تکیه بر مطالعات دقیق مدار زحل و استفاده از مدلهای ریاضی، منطقهی جستجو برای سیارهی نهم را توانستهاند به مناطق "امکان پذیر" و "احتمالی" کاهش دهند.
پایان یک سال اقامت در فضا
پایان یک سال اقامت در فضا
صبح چهارشنبه 12 اسفند فضانورد اسکات کلی به همراه دو کیهان نورد روسی به نامهای میخادیل کورنینکو و سرگی وولکوف به زمین با کپسول سایوز به موفقیت بازگشتند داشمند میگویند اثر اقامت 340 روزه در فضا را بر بدن اسکات کلی بررسی و آن را با نتایج آزمایشهای مشابه روی برادر دوقلویش که در این مدت در زمین بود مقایسه خواهند کرد.