گایا ماموریت خود را به انجام رساند
تلسکوپ فضایی گایا موفق به تهیه نقشه سه بعدی، از حدود یک میلیارد ستاره راه شیری شد.
آغاز بهرهبرداری از تلسکوپ رادیویی چین
بزرگترین تلسکوپ رادیویی جهان با پهنای 500 متر که تقریباً معادل 30 زمین فوتبال است، FAST (Five hundred meter Aperture Spherical Telescope) نام دارد و در جنوب استان گوئیژو، در کشور چین، واقع شده است.
نخستین "هسته مولکولی داغ" در خارج از کهکشان راه شیری کشف شد
دانشمندانی از دانشگاههای توکیوی ژاپن با استفاده از آرایه میلیمتری آتاکاما در شیلی به رصد یک ستاره پر جرم جوان که ST11 ( 2MASS J05264658-6848469 ) نام دارد ،پرداخته اند که در ابر ماژلانی بزرگ (LMC) ،یکی از نزدیکترین همسایههای کهکشان راه شیری قرار دارد.
اسپیس ایکس از سامانه ویژه سفر بین سیارهای پردهبرداری کرد
حالا دیگر میدانیم که ایلان ماسک قصد دارد یک میلیون نفر را به مریخ بفرستد. موسس و مدیر عامل اسپیس ایکس (SpaceX) فاش کرد که سامانه حمل و نقل بین سیارهای (ITS) این شرکت، قویترین موشکی را که تاکنون ساخته شده است، با فضاپیمایی که در هر پرواز ظرفیت پذیرش ۱۰۰ مسافر را برای سفر به مریخ دارد، ترکیب خواهد کرد.
یافته های تازه از امکان بسترسازی مریخ لرزه ها برای حیات باکتریایی
پژوهشهای تازه نشان داده است که مریخلرزه - زلزله در سیاره مریخ- میتواند مقدار کافی هیدروژن برای پشتیبانی از گونهای حیات باکتریایی روی سیاره سرخ فراهم کند.
مدار عجیب سیارات مجرد
در مدار حرکتی سیارات به دور ستارههایشان الگوی عجیبی وجود دارد. به نظر میرسد در منظومههایی که اصطلاحاً چندگانه (multiple) نامیده میشوند، مدار حرکتی سیاراتی که با هم به دور یک ستاره میچرخند دایرهای است. درحالیکه وقتی تنها یک سیاره در منظومه باشد، که در اصطلاح به آن مجرد (single) میگویند، مدار حرکتی بسیار طولانی و باریک است.
کشف دریچهای تازه برای یافتن حیات احتمالی در قمر اروپا
یافته های تازهای که از مطالعه با تلسکوپ فضایی هابل حاصل شده است، شواهدی از احتمال وجود فوران بخار آب در قمر یخی سیاره مشتری به نام اروپا را بدست می دهد. این مشاهدات، کارهای قبلی هابل را که منجر به گمانهزنیهایی در خصوص خروج بخار آب از این قمر شده بود تقویت می کند.
ابرنواختر غیرعادی، ممکن است در حقیقت خوراک یک سیاهچاله باشد
در خرداد ۱۳۹۴، طی پروژه «بررسی خودکار تمام آسمان برای یافتن ابرنواخترها»، تابشی ناگهانی کشف شد که در ابتدا تصور بر این بود که یک انفجار ابرنواختری بسیار درخشان باشد. ابرنواختری که بر اساس تحلیلهای انجام شده، ۲۰۰ بار قدرتمندتر و ۲۰ مرتبه درخشندهتر از سایر هم نوعانش ظاهر شده بود.
ناسا پنجم مهر خبرهای شگفتانگیزی از قمر اروپا منتشر میکند
سازمان فضایی آمریکا (ناسا) اعلام کرده است روز دوشنبه 5 مهرماه 1395 نشستی با موضوع شگفتیهای تازه کشفشده از اروپا، قمر سیاره مشتری برگزار میکند.
«رخنه در سیستم هلیوم تانک اکسیژن»، علت انفجار اخیر موشک فالکن۹ اسپیس ایکس
موشک فالکون۹ که اخیرا روی سکوی پرتاب منفجر شده بود، به احتمال زیاد در قسمت فوقانی سیستم هلیوم نقص داشته است.