• 1395/07/07 - 23:36
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اسپیس ایکس از سامانه ویژه سفر بین سیاره‌ای پرده‌برداری کرد

حالا دیگر می‌دانیم که ایلان ماسک قصد دارد یک میلیون نفر را به مریخ بفرستد. موسس و مدیر عامل اسپیس ایکس (SpaceX) فاش کرد که سامانه حمل و نقل بین سیاره‌ای (ITS) این شرکت، قوی‌ترین موشکی را که تاکنون ساخته شده است، با فضاپیمایی که در هر پرواز ظرفیت پذیرش ۱۰۰ مسافر را برای سفر به مریخ دارد، ترکیب خواهد کرد.


حالا دیگر می‌دانیم که ایلان ماسک قصد دارد یک میلیون نفر را به مریخ بفرستد.


موسس و مدیر عامل اسپیس ایکس (SpaceX) فاش کرد که سامانه حمل و نقل بین سیاره‌ای (ITS) این شرکت، قوی‌ترین موشکی را که تاکنون ساخته شده است، با فضاپیمایی که در هر پرواز ظرفیت پذیرش ۱۰۰ مسافر را برای سفر به مریخ دارد، ترکیب خواهد کرد.


مدیر این موسسه در کنگره جهانی فضانوردی در مکزیک گفت: «اگر همه چیز طبق نقشه پیش برود، این سامانه قابلیت استفاده چند باره را دارد و کمک خواهد کرد تا انسان‌ها در ۵۰ تا ۱۰۰ سال آینده، شهرک‌های خودکفای دائمی را بر سیاره سرخ برپا کنند». وی همچنین افزود: «کاری که اکنون ما می خواهیم انجام دهیم، دست یافتنی کردن مریخ است، دست یافتنی در عصر ما»


به گفته ایلان ماسک: «سامانه حمل و نقل بین‌سیاره‌ای کم و بیش نسخه کوچک‌تر پرتابگر فالکون ۹ است، طولش ۵/۷۷ متر خواهد بود». پرتابگر این سامانه مجهز به ۴۲ موتور رپتور خواهد بود در حالی‌که فالکون از ۹ موتور مارلینز(شاهین) نیرو می‌گیرد. آی‌تی‌اس با اضافه شدن بخش سرنشین‌دارش در حدود ۱۲۲ متر بلندی خواهد داشت. که بزرگ‌ترین سامانه سفرهای فضایی تاکنون خواهد بود، حتی از سامانه افسانه‌ای سترن ۵ که انسان را به ماه برد نیز، بلندتر.


 




 


فضاپیما که بر پرتابگر قرار می‌گیرد، ۵/۴۹ متر طول و ۹ متر عرض و ۹ موتور رپتور خواهد داشت. همچنین پرتابگر فضاپیما را به مدار زمین خواهد برد. سپس به آرامی به محل پرتاب باز می‌گردد. محل پرتاب در حال حاضر یکی از پایگاه‌های ناسا در فلوریدا پیش‌بینی شده است.


آی‌تی‌اس قرار است قابلیت حمل ۱۰۰ مسافر را داشته باشد اما شاید تا دو برابر ظرفیت کنونی هم قابل ارتقاء باشد. همچنین قرار است، محل اقامت مسافران پیشتاز مریخ ویژگی‌های سالن نمایش، سخنرانی و رستوران را دارا باشد، تا تجربه متفاوتی از اولین مسافران ماه داشته باشند. مرحله آغاز سفر به کمک موتورهای قدرتمند رپتور، ۸۰ روز و مدت زمان کل سفر، بسته به موقعیت زمین و مریخ در زمان پرتاب، با فناوری حال حاضر، می‌تواند بین ۶ تا ۹ ماه طول بکشد. هر چند امید است که این مدت به ۳۰ روز و حتی کم‌تر کاهش یابد.


 


حسام وکیل/ مجله نجوم


ویرایش: احسان یوسفی


www.space.com

  • گروه خبری : اخبار سایت,خارجی
  • کد خبر : 652
کلمات کلیدی