ویژه شیفتگان رصد شهابها:
راهنمای رصد شهابهای بارش جوزایی زیر نور ابرماه
ابر ماه پدیده جذابی است. همینطور یک بارش شهابی درست و حسابی! اما این دو همزمان با هم چطور؟ شاید چندان ترکیب خوبی نباشد، ولی این پدیده¬ای است که ۲۴ آذر امسال اتفاق میافتد. طلوع ماه درست یک ساعت پیش از اوج بارش جوزایی با شهاب¬هایی که به نظر میرسد از سوی صورت فلکی جوزا در آسمان پدیدار میشوند.
محققان بریتانیایی اعلام کردند:
مدت شبانهروز آرامتر از برآوردهای قبلی در حال افزایش است
به گزارش مجله نجوم به نقل از پایگاه اینترنتی phys.org، سرعت چرخش زمین به دور خود در حال کاهش است.
با هدف مطالعه سیارکها صورت میگیرد:
مأموریت رباتیک تغییر مسیر سیارک، سال 1400 پرتاب میشود
مأموریت رباتیکی تغییر مسیر سیارکی (ARRM) اولین مأموریت رباتیکی خواهد بود که ناسا تا سال 1400/ 2021 با راکت اطلس 5 به فضا پرتاب خواهد کرد.
اروپا مصمم برای فتح سیاره سرخ
ه گزارش نجوم، به نقل از خبرگزاری رویترز، کشورهای عضو اسا (ESA سرواژه European Space Agency) بودجه ۴۵۰ میلیون یورویی (معادل ۱۵ هزار میلیارد ریال) جدیدی را، با وجود شکست مأموریت اخیر سطحنشین این پروژه در اواخر مهر¬ماه امسال، تصویب کردند.
گامی رو به جلو برای گردشگری فضایی:
پرواز بدون موتور فضاپیمای یونیتی موفقیتآمیز بود
مقامات شرکت ویرجین گلکتیک (Virgin Galactic) روز سیزدهم آذر اعلام کردند فضاپیمای جدید این شرکت، نخستین پرواز بدون موتور خود را با موفقیت به انجام رسانده است. این پیروزی پس از سقوط مرگبار نمونۀ قبلی این فضاپیما که دو سال پیش رخ داد، گامی مهم برای این شرکت خصوصی به شمار میرود.
بیوزنی و آسیبهای جبرانناپذیر آن بر بینایی فضانوردان
قرار داشتن در شرایط بیوزنی به مدت طولانی میتواند آسیبهای جبرانناپذیری به بینایی فضانوردان وارد آورد.
فاتح کره ماه در جنوبگان مغلوب شد
دومین انسانی که بر کره ماه گام نهاد به دلیل بیماری، سفر به جنوبگان را ناتمام گذاشت.
ماهوارهها کج شدن آسمان خراشی را نشان دادند
بررسیهای ماهواره سنتینل-۱ (Sentinel-1) متعلق به آژانس فضایی اتحادیه اروپا تأیید کرده است آسمانخراش مجلل میلینیم در سانفرانسیسکو در حال نشست کردن و کج شدن است.
رویاهایی که به واقعیت میپیوندند:
ژاپنیها در اندیشه ایجاد بارشهای شهابی مصنوعی
یک شرکت ژاپنی اسکای کانواس (Sky Canvas به معنی بوم آسمان) در نظر دارد که ریزماهوارهای برای ایجاد بارش شهابی مصنوعی به فضا پرتاب کند. به گزارش نجوم به نقل از یونیورز تودی، در این طرح شرکت ژاپنی که از سوی لنا اکاجیما (Lena Okajima) مطرح شده است، محققان قصد دارند یک بارش شهابی مصنوعی موزون و هماهنگ بر فراز زمین ایجاد کنند.
به دنبال درک کیهان:
برنامۀ چین برای ساخت بزرگترین شتابدهندۀ ذرات دنیا
برای ساخت قدرتمندترین شتابدهندۀ ذرات در مقیاسی بیسابقه، اشخاص برجستهای در چین مانند پروفسور نیما ارکانی حامد، دانشمند ایرانیالاصل، و دیوید گروس، دارندۀ جایزۀ نوبل، همکاری خواهند کرد.