پژوهشگران ناسا از نتایج آخرین مطالعات در مریخ میگویند:
کشف حجم زیادی از یخ زیر پوسته سیاره سرخ
دانشمندان مقادیر بسیار زیادی از یخ در زیر پوسته سرد مریخ از کلاهک یخی قطب تا بخشهای یخ زده میانی خاک سیاره سرخ کشف کردهاند
کالبدشکافی اخترشناسان از ستارهای مرده:
نمای تازه تلسکوپ فضایی هابل از سحابی خرچنگ منتشر شد
دانشمندان مؤسسۀ تلسکوپ فضایی هابل، یکشنبه هفتم آذر نمای تازهای از سحابی خرچنگ (M1) منتشر کردند که در آن درخشش اسرارآمیز ستارهای مرده، که مدتها پیش دچار انفجار ابرنواختری شده است، دیده میشود.
ترامپ: ناسا لازم نیست روی تحقیقات آب و هوا مطالعه کند
تیم دونالد ترامپ، منتخب ریاست جمهوری ایالات متحده معتقد است ناسا نباید بیش از این در زمینۀ تحقیقات آبوهوایی فعالیت کند. به عقیدۀ یکی ازمشاوران ترامپ، ناسا به جای بررسی کرۀ زمین بهتر است تمام تمرکز خود را به تحقیقات فضایی معطوف کند.
کشف گسیل همزمان امواج رادیویی و امواج الکترومغناطیس از یک منبع:
رمزگشایی از امواج رادیویی اسرارآمیز
امواج رادیویی، همواره اخبار شگفت آور متنوعی از اعماق فضا به ما می رسانند. اما مورد اخیر در نوع خود شگفتانگیزترین است. پژوهشگران، 30 آبان امسال در مقالات نشریه علمی استروفیزیکال ژورنال لترز اعلام کردند که ممکن است امواج گاما نیز همراه این تشعشعات باشد. این نخستینبار است که فوتونهای پرانرژی به همراه انفجار سریع رادیویی مشاهده شده است. ا
کاسینی برای گذر از کنار حلقههای زحل آماده می شود:
واپسین دیدارها با ارباب حلقهها
بهزودی فضاپیمای کاسینی 20 مأموریت پروازی بر فراز قطب های شمال و جنوب سیارۀ حلقه دار زحل انجام خواهد داد. این مجموعه پروازها درست در لبۀ بیرونی حلقه های زحل انجام خواهد گرفت.
مهندسان ایلان ماسک در اندیشه فتح سیاره سرخ:
آزمایش موفقیتآمیز مخزن عظیم سوختی اسپیس ایکس
ه تازگی شرکت اسپیس ایکس آزمایش موفقیتآمیزی بر روی مخزن عظیم سوختی خود برای سنجش مقاومت فشاری، انجام داده است و گامی دیگر برای تحقق بخشیدن به رویای زندگی در مریخ برداشته است.
کاوش در ژرفای عالم با تلسکوپ مجیک:
مطالعه کهکشانهای دور با استفاده از همگرایی گرانشی
اخترشناسان با استفاده از یافته های تلسکوپ مجیک توانسته اند پرتوهای گامای تابش شده در سیاهچاله ای دوردست را مطالعه کنند.
تحلیل داده های سیارات فراخورشیدی به روش گذر
یکی از موضوعهای مطالعاتی میان رشتهای Astrostatistic، بررسی احتمال وجود حیات در سیارات فرازمینی است. به این منظور، دادههای سیارات فرازمینی از مأموریتهای گوناگون فضایی را درکل به دو روش سرعت شعاعی و روش گذر تجزیه و تحلیل و شناسایی میکنند.
آیندۀ مبهم آرسیبو
رصدخانۀ 305 متری آرسیبو، که بزرگترین تلسکوپ راداری با آنتن تک بشقاب جهان است، ممکن است به علّت بودجۀ ثابت بنیاد ملّی علوم امریکا تعطیل و یا حتی تخریب شود. تلسکوپ راداری و رادیویی 53 سالۀ آرسیبو در درهای واقع در پورتوریکو است و نقش ممتازی در کسب جوایز نوبل برای مطالعات در خصوص نجوم رادیویی، بررسی سیارکهای بالقوۀ خطرناک و بررسی طبقات فوقانی جو داشته است.
منجمین نزدیک به ۱۰۰ نقطه گردوغبار را در سحابی خرچنگ فهرستبندی کردند
منجمین سوئدی در پژوهشی که به تازگی نتایج آن ۵ آبان (۲۶ اکتبر) در arXiv pre-print repository منتشر شد، به بررسی گردوغبارهای سحابی خرچنگ، بقایای این ابرنواختر پرداخته اند.