مدار عجیب سیارات مجرد
در مدار حرکتی سیارات به دور ستارههایشان الگوی عجیبی وجود دارد. به نظر میرسد در منظومههایی که اصطلاحاً چندگانه (multiple) نامیده میشوند، مدار حرکتی سیاراتی که با هم به دور یک ستاره میچرخند دایرهای است. درحالیکه وقتی تنها یک سیاره در منظومه باشد، که در اصطلاح به آن مجرد (single) میگویند، مدار حرکتی بسیار طولانی و باریک است.
کشف دریچهای تازه برای یافتن حیات احتمالی در قمر اروپا
یافته های تازهای که از مطالعه با تلسکوپ فضایی هابل حاصل شده است، شواهدی از احتمال وجود فوران بخار آب در قمر یخی سیاره مشتری به نام اروپا را بدست می دهد. این مشاهدات، کارهای قبلی هابل را که منجر به گمانهزنیهایی در خصوص خروج بخار آب از این قمر شده بود تقویت می کند.
ابرنواختر غیرعادی، ممکن است در حقیقت خوراک یک سیاهچاله باشد
در خرداد ۱۳۹۴، طی پروژه «بررسی خودکار تمام آسمان برای یافتن ابرنواخترها»، تابشی ناگهانی کشف شد که در ابتدا تصور بر این بود که یک انفجار ابرنواختری بسیار درخشان باشد. ابرنواختری که بر اساس تحلیلهای انجام شده، ۲۰۰ بار قدرتمندتر و ۲۰ مرتبه درخشندهتر از سایر هم نوعانش ظاهر شده بود.
ناسا پنجم مهر خبرهای شگفتانگیزی از قمر اروپا منتشر میکند
سازمان فضایی آمریکا (ناسا) اعلام کرده است روز دوشنبه 5 مهرماه 1395 نشستی با موضوع شگفتیهای تازه کشفشده از اروپا، قمر سیاره مشتری برگزار میکند.
«رخنه در سیستم هلیوم تانک اکسیژن»، علت انفجار اخیر موشک فالکن۹ اسپیس ایکس
موشک فالکون۹ که اخیرا روی سکوی پرتاب منفجر شده بود، به احتمال زیاد در قسمت فوقانی سیستم هلیوم نقص داشته است.
پرو نخستین ماهواره دیدهبانی زمین خود را به فضا پرتاب کرد
پرو نخستین ماهواره دیدهبانی زمین (earth-observation) خود را ، 25 شهریور به فضا پرتاب کرد. این ماهواره که پروست-۱ (pruSAT-1) نام دارد، این کشور کوچک آمریکای جنوبی را در زمره دارندگان فناوری فضایی قرار داد.
شناسایی محدوده کمربند حیات در کهکشان راه شیری
چندین دهه است که مفهوم «کمربند حیات» میان اخترشناسان و اخترزیستشناسان متداول شده است. کمربند حیات در منظومههای ستارهای، ناحیهای در اطراف یک ستاره است که در سیارات با فشار جوی مناسب این امکان را میدهد تا آب به صورت مایع روی سطح سیاره وجود داشته باشد. حالا اخترشناسان برای کهکشان راه شیری نیز مفهوم کمربند حیات را تعریف کردهاند.
نگاهی به چشم اندازهای تازه در دنیای سرس
ماموریت داون به یافتههای تازهای دربارهی سیاره کوتوله سرس دست پیدا کرد.
چین آزمایشگاه فضایی تیانگونگ-2 را پرتاب کرد
چین دومین آزمایشگاه فضاییاش را روانه فضا کرد. این بخشی کلیدی از نقشۀ ملی آنها برای داشتن یک ایستگاه فضایی دائمی تا سال 2020 است. فضاپیمای تیانگونگ-2، روز 25 شهریور، ساعت 10 و 4 دقیقۀ صبح به وقت واشنگتن از مرکز پرتاب ماهوارهای Jiuquan ، در شمال غربی چین، از زمین بلند شد.
فیله پیدا شد!
کمتر از یک ماه مانده به پایان مانده به پایان ماموریت روزتا، دوربین این مدارگرد فرودگر فیله را که زیر یک صخره در دنباله دار چریوموف گراسیمنکو قرار گرفته است ، نشان داد .