جلوه خیرهکننده الماس یخی شناور در خزر، از فضا مشاهده شد
جلوه تکه یخی الماسشکل در میان رنگ آبی بینظیر دریای خزر در زمستان، موضوع عکس جدید ناساست که با ماهواره لندست 8 گرفته شده است.
طبق آخرین تصویر منتشر شده از تلسکوپ رصدخانه جنوبی اروپا:
کهکشان NGC1055 را سهبعدی و از لبه ببینید!
تصویری بسیار زیبا و جدید از یک کهکشان مارپیچی بزرگ، اطلاعات مهمی را از توزیع ستارگان و تابهای عجیب این کهکشان ثبت کرد.
سؤالها بر سر امکان حیات روی سیارات منظومه ترپیست-۱
پس از انتشار خبر کشف منظومۀ ترپیست-1 با هفت سیاره در نشست خبری ناسا، حال بحثهایی دربارۀ امکان وجود حیات روی سه سیاره از این منظومه شکل گرفته است.
ماراتن مسیه 95 با معرفی برندگان پایان یافت
ماراتن مسیه 95، از شامگاه 12 اسفند تا صبحدم 13 اسفند در حالی در روستای قالهر شهرستان دلیجان در استان مرکزی برگزار شد که پیش از آغاز این رقابت در رصدگاه برف باریده بود!
اسامی داوران و مربیان ماراتن مسیه 95 اعلام شد
ر ادوار مختلف ماراتن مسیه در دو دهه اخیر، روشهای متنوعی برای داوری و انتخاب نفرات برتر رقابت، از سوی کمیته برگزاری این رقابت به اجرا در آمده است. در ماراتن مسیه 95، همانند ماراتن سال گذشته، شیوه داوری بهگونهای خواهد بود که کارشناسان ماهنامه نجوم فقط به رصد برخی از اجرام بحرانی فهرست مسیه و انجیسی (که در شب رقابت ارائه خواهد شد) نظارت خواهند داشت.
اسامی شرکت کنندگان در ماراتن مسیه 95 اعلام شد
با نزدیکشدن به روزهای برگزاری ماراتن مسیه 95، مجله نجوم اسامی رصدگران حاضر در این برنامه را اعلام کرد.
ابرنواختر آ۱۹۸۷ وارد مرحله جدیدی شد
سی سال پس از نخستین رصد ابرنواختر آ1987 (1987A)، تازهترین مشاهدات تلسکوپهای عظیم جهان از این انفجار ستارهای منتشر شد. دادههای به دست آمدۀ جدید، از آغاز دورۀ جدیدی در حیات این ابرنواختر خبر میدهد.
ناسا به کاوش در زمینه تاثیر برف روی منابع آب میپردازد
وششهای فصلی و دائمی برف بخشی حیاتی از چرخه آبهای زمین و ذخایر آب شیرین آن هستند. ناسا با علم به این موضوع، اخیرا به ابتکاری جدید برای بررسی برف روی سیاره ما دست زده تا رابطه بین این برف را با آب مایعی که به راحتی قابل دسترس است، بیابد.
نمایش زنده تلسکوپ اسلوه از «حلقۀ آتش»
فردا، یکشنبه 8 اسفند 1395 در نیمکرۀ جنوبی خورشیدگرفتگی حلقوی رخ میدهد. تلسکوپ برخط اسلوه (Slooh) که در شیلی قرار دارد این رویداد زیبا را بهصورت زنده پوشش خواهد داد و پخش از ساعت 15 و 30 دقیقه بهوقت تهران آغاز خواهد شد.
تلسکوپ فضایی فرمی کشف کرد:
نشانههایی از وجود احتمالی ماده تاریک در آندرومدا
تلسکوپ فضایی پرتو گامای فرمی ناسا، سیگنال پرتو گامای قدرتمندی از مرکز کهکشان همسایهمان، آندرومدا، شناسایی کرده است که احتمالاً نشاندهندۀ وجود مادۀ تاریک در این کهکشان است. سیگنال پرتو گامای دریافت شده مانند سیگنالی است که فرمی از مرکز کهکشان راه شیری دریافت کرده است.