• 1395/12/09 - 14:04
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

اسامی داوران و مربیان ماراتن مسیه 95 اعلام شد

ر ادوار مختلف ماراتن مسیه در دو دهه اخیر، روش‌های متنوعی برای داوری و انتخاب نفرات برتر رقابت، از سوی کمیته برگزاری این رقابت به اجرا در آمده است. در ماراتن مسیه 95، همانند ماراتن سال گذشته، شیوه داوری به‌گونه‌ای خواهد بود که کارشناسان ماهنامه نجوم فقط به رصد برخی از اجرام بحرانی فهرست مسیه و ان‌جی‌سی (که در شب رقابت ارائه خواهد شد) نظارت خواهند داشت.


 


 


 


 


 


 


 


 


 




 


گروهی از داوران و همکاران ماراتن مسیه 94 در نیاسر. از راست به چپ در ردیف ایستاده: علی متین‌فر، فاطمه هاشمی‌نیاری، امیرحسین ابوالفتح، امین جمشیدی، محسن صالحی، مهدی مؤمن‌زاده، امیر شاهچراغیان، مجید قهرودی، محمدحسین الماسی، مصطفی شاهسوار، سید مصطفی امام، محمدصالح تیمار


از راست به چپ در ردیف نشسته: کاظم کوکرم، امیرعلی مؤمنی، مجتبی مقدسی و عرفان احمدی


 


 


در ادوار مختلف ماراتن مسیه در دو دهه اخیر، روش‌های متنوعی برای داوری و انتخاب نفرات برتر رقابت، از سوی کمیته برگزاری این رقابت به اجرا در آمده است. در ماراتن مسیه 95، همانند ماراتن سال گذشته، شیوه داوری به‌گونه‌ای خواهد بود که کارشناسان ماهنامه نجوم فقط به رصد برخی از اجرام بحرانی فهرست مسیه و ان‌جی‌سی (که در شب رقابت ارائه خواهد شد) نظارت خواهند داشت. به این ترتیب که فقط صحت رصد اجرام موجود در صورت‌های فلکی سنبله، اسد، تازی‌ها، گیسو، دب‌اکبر و چند جرم بحرانی دیگر از طرف داوران بررسی می‌شود.


شرکت‌کنندگان برای رصد اجرام موجود در این صور فلکی در قیاس با رصد سایر اجرام مسیر سخت تری در پیش خواهند داشت. ناگفته نماند که اجرام بحرانی شامگاهی(ام74 و ام77) و اجرام بحرانی صبحگاهی(ام 55،75،72،73،،15) نیز حتما باید از طرف داوران تایید شوند ( توجه داشته باشید که جرم ام 30 در زمان برگزاری رقابت قابل رویت نبوده و به احتمال زیاد جرم ام2 نیز در افق ناظران حاضر در رقابت طلوع نخواهد کرد).


 


پیش از آغاز رقابت، در مراسم افتتاحیه که حوالی ساعت 17 برگزار می‌شود فهرست کامل از اجرامی که شرکت‌کنندگان بخش رقابت ملزم به رصد آن‌ها هستند، به ایشان ارائه می‌شود. در این فهرست برخی اجرام که نیاز به تاییدیه داوران دارند با علائمی مشخص خواهند شد تا شرکت کنندگان سردرگم نشوند. 


به علاوه، رصدگران باید اجرامی را که رصد می‌کنند در فهرست‌های خود علامت بزنند تا پس از پایان رقابت، فهرست مزبور برای ارزیابی توسط داوران مورد استفاده قرار گیرند.


 


نکات مهم



  • پس از رصد اجرامی که نیاز به تایید داوران دارند- در صورت تایید- حتما مطمئن شوید که داور شما امتیاز آن جرم را در فهرست خودش برای شما ثبت کند تا در پایان رقابت، ارزیابی به دقیق‌ترین نحو ممکن صورت گیرد.


  • در نظر داشته باشید که برای سایر اجرام نیاز به تایید توسط داوران نیست، اما اگر خودتان مایل بودید می‌توانید از داوران بخواهید که اجرام را ببینند و برای شما تایید کنند تا امکان اشتباه در رصد اجرام به حداقل برسد.


  • چند جرم از فهرست ان‌جی‌سی نیز به فهرست رقابت افزوده خواهد شد. رصد این چند جرم (که تعدادشان از 10 عدد کمتر خواهد بود) نیز باید از سوی داوران تایید شوند.


  • در طول رقابت چند سوال شفاهی در حوزه‌های مرتبط با نجوم رصدی( اعم از ابزار شناسی، کره آسمان، قدر سنجی و...) از شرکت‌کنندگان پرسیده خواهد شد. در صورت مساوی شدن تعداد بیشترین اجرام رصد شده از سوی برخی شرکت‌کنندگان در پایان رقابت، درستی پاسخ به این سوالات نقش تعیین کننده‌ای در انتخاب نهایی برندگان رقابت خواهند داشت.



 


فوت و فن نشان دادن اجرام به داوران


یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های شرکت‌کنندگان بخش رقابتی در ماراتن مسیه این است که چگونه اجرام رصد شده را به داوران نشان دهند تا کمترین زمان ممکن را از هر دو طرف بگیرد و بدون هیچ مشکلی اجرام موردتایید داوران واقع شوند.


بگذارید ابتدا یک شرح کلی از شرایط شما در کنار داور گروهتان ارائه کنم. 


همانطور که شرکت‌کنندگان باتجربه‌تر می‌دانند، در شب رقابت هر چهار، پنج یا شش ابزار زیر نظر یک داور قرار خواهند گرفت. پس از نواخته شدن سوت آغاز رقابت، شرکت‌کنندگان به رصد اجرام مسیه اقدام می‌کنند و پس از رصد هر جرم داور مربوط به گروه خود را فرا می‌خوانند تا با بررسی جرم رصد شده به امتیاز دهی بپردازد. لازم به ذکر است شرکت کنندگان با کمی صبوری بهتر است تا جای ممکن از داوران سایر گروه‌ها برای تایید رصد اجرام خود تقاضا نکنند تا ماراتن منظم تر برگزار شود. مگر اینکه داور گروه خودشان این مجوز را به آنها بدهند.


در ابن فرایند گاهی پیش می‌آید که رصدگران حس می‌کنند که جرمی را رصد کرده‌اند، اما داوران آن جرم را در میدان دید ابزار نمی‌بینند. باید در نظر گرفت که داور شما همزمان با شما، بر کار پنج یا شش گروه دیگر نیز نظارت می‌کند و طبیعی است به علت خستگی و تنوع کیفیت ابزارها کمی طول بکشد تا جرم مورد نظر شما را در پشت چشمی تشخیص دهد و از این رو لازم است شما به داور گروهتان با ارائه راهنمایی خوب کمک کنید. 


درچنین شرایطی اگر از وجود جرم در میدان دید ابزارتان مطمئن هستید، محل آن را به روش صفحه ساعت به داور آدرس بدهید. یعنی طوری پشت تلسکوپ خود بایستید که امتداد گردنتان بر محور اصلی تلسکوپ عمود باشد. در این حالت مثلا جرم خود را در ساعت سه میدان دید خود می‌بینید و به داور می‌گویید جرم در ساعت سه میدان دید قرار دارد. دقت کنید که داور، همانگونه که شما پشت ابزار ایستاده‌اید، پشت ابزار می‌ایستد.


 


توصیه مهم: همیشه حتما لازم است جرم مورد نظرتان را در مرکز میدان دید قرار دهید تا از هرنوع ابهام و مشکلی جلوگیری شود.


 


همیشه بدانید چه جرمی را رصد می‌کنید؛ مثلا اگر ام13 را در میدان دید خود دارید، باید بدانید که این جرم یک خوشه کروی است. رصد کور و بی هدف، هیچ ارزشی ندارد. توجه به مشخصات اجرام (اعم از قدر، اندازه ظاهری و...) می‌تواند به شما کمک کند تا از صحت کار خود مطمئن شوید و بتوانید به بهترین شکل داور را راهنمایی کنید. اینکه برخی شرکت‌کنندگان گاهی حتی نمی‌دانند چه جرمی را رصد می‌کنند، نکته قابل تأملی است که قطعا بر انتخاب برندگان در جلسه داوری اثرگذار است. مثلا به یاد دارم در ماراتن مسیه 94، یکی از شرکت‌کنندگان سحابی قو را در میدان دید داشت و آن را با خوشه ام11 اشتباه گرفته بود. در حالی که اگر می‌دانست  ام 11 خوشه باز است، مطمئنا چنین اشتباهی نمی‌کرد. در واقع اگر ندانید چه چیزی را رصد می‌کنید، کار شما هیچ برتری خاصی نسبت به یک دستگاه گوتو (GoTo) نخواهد داشت و این هدف ما از رصد اعماق آسمان نیست.


 


در طول شب رقابت شما می‌توانید در رصد اجرامی که نیاز به تایید ندارند، از داوران کمک بگیرید تا دانش و تواناییتان را ارتقا دهید. اما در رصد اجرام خاص و بحرانی - که به تایید داور نیاز دارند و تعیین کننده برندگان ماراتن مسیه است - حساسیتی وجود دارد که در مورد این اجرام نمی‌توانید از راهنماییشان بهره ببرید.


 


در لینک مقابل راهنمایی‌های کارامدی در مورد شب رقابت آمده است: yon.ir/j65t


 


 


 


اسامی داوران، مربیان و همکاران ماهنامه نجوم در ماراتن مسیه 95 بر اساس آخرین هماهنگی‌ها تا روز دوشنبه نهم اسفند به شرح زیر است:


 



  1. دکتر محمدتقی میرترابی: اخترفیزیکدان و عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا، از پرسابقه‌ترین همکاران مجله نجوم


  2. محمد نیلفروشان: دانشجوی دکتری اخترفیزیک و مدرس فیزیک و المپیاد نجوم


  3. علی متین‌فر: از برندگان نخستین دوره ماراتن مسیه ایران، از نویسندگان همکار مجله نجوم و عکاس آسمان شب


  4. محمد جواد ترابی: کارشناس خبری برنامه تلویزیونی آسمان شب، سردبیر سابق مجله نجوم و از داوران دوره های پیشین ماراتن مسیه


  5. مجید الهی: از برندگان ادوار پیشین ماراتن مسیه در رصد با دوربین دوچشمی و عکاس آسمان شب


  6. کیارا عباس‌زاده: دبیر تحریریه مجله نجوم و مدرس فیزیک و نجوم


  7. کاظم کوکرم: سردبیر مجله نجوم و داور و دبیر برگزاری رقابت صوفی و ماراتن مسیه ایران در ادوار پیشین


  8. فاطمه هاشمی نیاری: همکار تحریریه مجله نجوم، مدرس نجوم و مدیر مجموعه بلودات


  9. امین جمشیدی: عکاس آسمان شب، مدرس نجوم و همکار تحریریه و بخش قاب ژرف مجله نجوم


  10. امیرحسن موسوی: همکار تحریریه مجله نجوم، مدرس نجوم و دانشجوی دکتری فلسفه علم


  11. فرزان فلاحت: مدرس نجوم در دبیرستان‌های علامه حلی تهران و از داوران ادوار پیشین ماراتن مسیه


  12. امیر شاهچراغیان: عکاس آسمان شب، مدرس عکاسی نجوم و از داوران ادوار پیشین بخش عکاسی ماراتن مسیه


  13. مهدی مومن‌زاده: همکار تحریریه مجله نجوم، عکاس آسمان شب و مدرس عکاسی نجومی


  14. سپیده شعرباف: مدرس نجوم رصدخانه زعفرانیه تهران و همکار تحریریه مجله نجوم


  15. مجید قهرودی: مدرس نجوم، از برندگان ادوار پیشین ماراتن مسیه و رقابت صوفی و عکاس آسمان شب


  16. محمدصالح تیمار: همکار بخش آسمان در این ماه مجله نجوم و از برندگان ادوار پیشین ماراتن مسیه و استارکاپ


  17. حامد سلیمانی: مدرس نجوم، از نویسندگان همکار مجله نجوم و از برندگان ادوار پیشین ماراتن مسیه و رقابت صوفی


  18. عرفان احمدی: از نویسندگان همکار مجله نجوم، مدرس نجوم در مرکز نجوم ادیب اصفهان و از برندگان ادوار پیشین ماراتن مسیه



 


 


نویسنده: محمدصالح تیمار/ کمیته برگزاری ماراتن مسیه 95

  • گروه خبری : اخبار سایت,ماراتن مسيه 95
  • کد خبر : 790
کلمات کلیدی