ترامپ مصوبه بودجه ناسا را امضا کرد
دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا، در مراسمی در کاخ سفید لایحۀ افزایش بودجۀ ناسا را امضا کرد. این مراسم سهشنبه یکم فروردین ۱۳۹۶ با حضور برخی از فضانوردان و قانونگذاران برگزار شد.
همنشینی ناهید، الهه عشق و تک ستاره منظومه ما
در پنجمین روز سال 1396، سیاره ناهید بطور ظاهری در کنار خورشید قرار میگیرد. به این پدیده مقارنه سفلی (داخلی) گفته میشود که تنها مختص دو سیاره داخلی منظومه شمسی یعنی عطارد و زهره است.
ستارهای با نزدیکترین مدار به دور یک سیاهچاله رصد شد
اخترشناسان بهتازگی شواهدی از ستارهای یافتند که تنها در مدت نیم ساعت به دور یک سیاهچاله میگردد. این نزدیکترین مدار شناختهشده ستارهای به دور یک سیاهچاله تا به امروز است
چند نکته جالب درباره اعتدال بهاری
واژه بهار را بارها و بارها شنیده اید، همچنین عبارات و جملاتی که بهار به اشکال مختلف در آنها به کار می رود. بهار در طبیعت هم به همین ترتیب همراه پدیدههای مختلف گفته میشود. مثلا «بهار آب و هوایی» و «بهار نجومی» کمی متفاوتاند. بهار طبیعت حدود ۱۰ ام اسفند آغاز میشود و اعتدال بهاری پایان اسفند (امسال ۳۰ ام اسفند) رخ میدهد. حال بیایید نگاهی دقیقتر به نکاتی از اعتدال بهاری و فصل بهار امسال بیندازیم.
با یافتن فضاپیمای گمشدهای که به دور ماه در گردش بود:
اثبات توانمندی فناوری راداری جدید ناسا
بهتازگی، سازمان ناسا توانمندی شگرف فناوری راداری جدید خود را با یافتن ماهوارهای گمشده در گردش به دور ماه آزموده است.
همه چیز درباره تقویم هجری شمسی و گاهشماری
دانستنیها از گاهشماری ایرانی
با فرارسیدن سال جدید و آغاز دگردیسی طبیعت، ذهنمان معطوف به تغییر و تحولی زیبا در اطرافمان میشود. زمین یک دور دیگر از خط پایان عبور می کند و قدم در سالی جدید می گذارد. حرکت انتقالی زمین دستمایه شمردن روزها و سپری کردن ایام است.
بازگشت موفقیتآمیز دراگون به زمین
کپسول دراگون شرکت اسپیسایکس (SpaceX) روز یکشنبه 29 اسفند طبق برنامه در اقیانوس آرام فرود آمد و بیش از دو تن بار را از ایستگاه فضایی بینالمللی به زمین بازگرداند.
تلسکوپ فضایی گایا مأموریت دارد:
تهیه نقشه سهبعدی از کهکشان راه شیری
تلسکوپ فضایی گایا (Gaia سرواژۀ Global Astrometric Interferometer for Astrophysics) مأموریت دارد که در طول پنج سال فعالیت تا سال 1399/2020 با تصویربرداری از یک بیلیون ستاره، نقشه و کاتالوگی دقیق از اجرام موجود در کهکشان راه شیری تهیه کند.
گام دیگری به سوی قمر یخی مشتری:
مأموریت سفر به قمر اروپا عنوانی رسمی یافت
مأموریت آیندۀ ناسا برای بررسی سکونتپذیری اروپا، قمر یخی سیارۀ مشتری، به طور رسمی نامگذاری شد: «یوروپا کلیپر»
نگاه هابل به همسایگی ستارهای غولپیکر
در این تصویر زیبای تلسکوپ فضایی هابل، خوشه ستارهای بزرگ و جوانی به نام وسترلاند 1 (Westerlund 1) دیده میشود که در فاصلۀ 15 هزار سال نوری از زمین در کهکشان راه شیری قرار دارد و با وجود این نزدیکی نسبی به ما، جایگاه یکی از بزرگترین ستارگانی است که تاکنون کشف شده است.