راهنمای شرکت در ماراتن مسیه
بخش آموزشی ماراتن مسیه، ویژه تازهکارها
بخش آموزشی ماراتن مسیه (رقابت بزرگ رصدگران آسمان شب) فرصت مناسبی برای آنهایی است که میخواهند الفبای نجوم را با شناخت صورتهای فلکی و در رصد با تلسکوپ بیاموزند و با زیباییهای ژرفای آسمان بیشتر آشنا شوند.
ناپدید شدن کوههای سیارک سرس
تحقیقات جدید نشان داده است که آتش¬فشانهای یخی روی سیارک سرس پس از چند صد میلیون سال به دلیل روان شدن و حرکت یخها مسطح و ناپدید میشوند.
محققان با هدف انجام پژوهشهای علمی بیشتر در منظومهای فراخورشیدی مطرح کردند:
طرح پیشنهادی جدید برای سفر به آلفا قنطورس
پژوهشگران، راهی برای افزایش بهرهوری علمی در برنامۀ سفر به منظومۀ آلفا قنطورس یافتهاند؛ در طرح پیشنهادی آنان، مدت سفر افزایش مییابد و امکان بررسی بیشتر ستارههای منظومه فراهم میشود.
ستارهای که دنبالهداری مانند هالی را خرد کرد!
گروهی از منجمان به سرپرستی دکتر خو (Dr. Siyi Xu)، در رصدخانۀ جنوبی اروپا در آلمان، مشغول بررسی اتمسفر کوتولۀ سفید به نام WD 1425+540 با کمک دادههای تلسکوپ فضایی هابل و رصدخانه کک بودند که شواهدی از سقوط جرمی مانند دنبالهدار بر روی این ستاره یافتند.
شنبه 23 بهمن 95
گذر دنبالهدار 45 پی از نزدیکی زمین
دنبالهدار سبز رنگ 45پی (45p/Honda-morks-pajdusakova) که 11 دی امسال از نزدیکترین فاصله مداری با خورشید (حضیض خورشیدی) گذر کرد، بامداد شنبه 23 بهمن، از حضیض زمینی در فاصله 12 میلیون کیلومتری از سیاره ما گذر خواهد کرد.
آیا قطبهای مغناطیسی زمین بزودی جابهجا میشوند؟
میدان مغناطیسی زمین ما را مانند نیرویی نامرئی دربرگرفته است و با منحرفکردن ذرات باردار، از حیات ما دربرابر تابشهای خطرناک خورشیدی محافظت میکند. این میدان با وجود دائمی بودن، پیوسته درحال تغییر است.
آخرین تصویر منتشر شده هابل از مرگ ستارهای کمجرم:
ثبت تصویری از تحول ستارگان
تصویری که مشاهده میکنید سحابی کدو قلیانی است که با نام فنی «او اچ231.8» (OH 231.8+04.2) نمونهای تماشایی از مرگ ستارهای کمجرم مانند خورشید است. این تصویر را که تلسکوپ فضایی هابل گرفته است، نشان میدهد چطور این ستاره به سرعت، مسیر تبدیل از یک غول سرخ به سحابی سیارهنما را طی میکند. طی این فرایند ستاره لایههای خارجی خود را به بیرون پرتاب کرده و گاز و غبار را در فضای میانستارهای پراکنده میسازد. ماده خروجی با سرعت سرسامآور یک میلیون کیلومتر بر ساعت، در خلاف جهت ستاره به بیرون پرتاب میشوند. این واقعه در بخش زرد رنگ تصویر دیده میشود.
رکورد شکنی سیاهچاله غولپیکر
سیاهچالۀ XJ1500+0154 بیش از یک دهه است که ستاره میبلعد. این مدت زمان ده برابر طولانیتر از مرگ ستارههای دیگر توسط سیاهچالهها بوده است؛ به همین علّت، این سیاهچاله رکورددار این پدیده است و به آن TDE (سرواژۀ Tidal Disruption Event به معنای گسست کشندی) میگویند.
شروع ثبت نام کلاسهای آموزش نجوم ترم بهار 96
ثبت نام كلاس هاي ترم بهار مجله نجوم آغاز شد
ثبت نام در ماراتن مسیه 95 آغاز شد
پنجشنبه 12 اسفند، دقایقی پس از غروب خورشید، سوت آغار رقابت مسیه 95 در روستای قالهر از توابع شهرستان دلیجان نواخته خواهد شد.