تغییر نظر پزوهشگران درباره علت وجود مولکول اکسیژن در دنبالهدار:
در دنبالهدار ۶۷پی اکسیژن تولید میشود
محققان منشأ واقعی اکسیژن یافت شده در دنبالهدار ۶۷پی را یافتند. به عقیدۀ آنان این مولکول بازماندهای از زمان پیدایش منظومۀ شمسی نیست بلکه حاصل فرایندی در حال وقوع در دنبالهدار است.
پایان مهمترین مرحله از ساخت ابزارهای تلسکوپ Euclid
مرحلۀ مهمی از ساخت ابزارهای تلسکوپ فضایی Euclid پشت سر گذاشته شد. به تازگی با تکمیل شدن کار ساخت نخستین ردیابهای ابزارهای طیفسنج و نورسنج تلسکوپ فضایی یوکلید (Euclid به معنای اقلیدس)، مرحلۀ مهمی از ساخت این تلسکوپ پشت سر گذاشته شد.
گزارش برگزاری کنفرانس جستجوی حیات بر فراخورشیدیهای تازه کشفشده
گروه بیآی (BI سرواژه Breakthrough Initiatives)، سازمانی برای پیشبرد جستجوی حیات فرازمینی، روز 31 فروردین و 1 اردیبهشت امسال میزبان دومین کنفرانس سالانه خود بود
آسمان در این هفته، 25 اردیبهشت تا 1 خرداد
طبق روال هر دوشنبه، در این مقاله به پدیدههای رصدی هفته پیش رو خواهیم پرداخت.
یکهتازی دنبالهدار جانسون در آسمان این شبها
دنبالهدار C/2015V2 یا همان دنبالهدار جانسون، در این شبها سوژۀ مناسبی برای رصد با دوربینهای دوچشمی متوسط و ابزارهای بزرگتر است. این دنبالهدار که اکنون از قدر ظاهری حدوداً ۸/۵ می درخشد، در ماههای پیش رو درخشانتر خواهد شد.
نمایی جدید از سحابی خرچنگ
دیدن تصاویر سحابی خرچنگ همیشه لذتبخش بوده است. ساختار جذاب و متنوع این سحابی، ثبت رصد آن در ۹۰۰ سال پیش که تا دو سال هم با چشم غیرمسلح قابل مشاهده بوده از دلایل شهرت آن است. حالا ستارهشناسان تصاویری تهیه کردهاند که بر این شکوه افزوده است.
کاوش تلهای ماسه در سیاره سرخ
مریخنورد کیوریاسیتی (کنجکاوی) ناسا همچنان که از یکی از تپههای ماسهای مریخ بالا میرود، مقداریماسۀ تیره رنگ با خود حمل میکند که از بهمن سال گذشته تا فروردین امسال از چهار تپۀ ماسهای (تلماسه) در سیارۀ سرخ جمع کرده است. این مریخنورد بهزودی با تکمیل بررسی این نمونه، آزمایشی دو مرحلهای را روی تپههای ماسه در مریخ به پایان خواهد برد.
چاپ آجری از جنس خاک ماه با بهرهگیری از گرمای خورشید
دانشمندان آژانس فضایی اروپا توانستند با شبیهسازی خاک ماه و با بهرهگیری از کوره خورشیدی و چاپگر سهبعدی، خشتهایی را تولید کنند تا آیندگان بتوانند روزی با این روش بر سطح ماه شهرک بسازند.
دانشمندان کشف کردند:
تابش امواج عظیم در خوشه کهکشانی برساوش
تیمی از دانشمندان بینالمللی با ترکیب دادههای «تلسکوپ فضایی پرتوی ایکس چاندرا» با تلسکوپهای رادیویی و شبیهسازیهای کامتری، موج گستردهای از گازهای داغ را در خوشه کهکشانی برساوش کشف کردند. وسعت دامنهی این امواج با حدود دویست هزار سال نوری، دو برابر کهکشان راه شیری ماست.
گشت رصدي نجوم در زواره
ماهنامه نجوم قرار است 4 و 5 خرداد 96، گشت رصدی خود را به مقصد کویرمرکزی نزدیک شهر زواره در استان اصفهان برگزار كند