تلاش برای کشف منشا پادمادهای که به زمین میرسد ادامه دارد
دانشمندان کشف کردند که بعید بهنظر میرسد تپاخترها، ستارههای نوترونی که به طرز فوق العادهای سریع چرخش میکنند، منبع پادمادهای باشند که به زمین میرسد
فرصت دیدن ابرماه پاییزی را از دست ندهید!
تا چند روز دیگر-12 آذر ماه امسال- آسمان شب میزبان «ابرماه» خواهد بود. ابرماه که برای بسیاری از مردم پدیدهای جذاب و مهیج به شمار میرود، به ماه بدری گفته میشود که به نزدیکترین فاصله به ما در مدار خود به دور زمین رسیده است
فراخوان جمعآوری اطلاعات گروهها و انجمنهای نجومی
مجله نجوم در نظر دارد مشخصات گروهها و انجمنهای نجومی فعال را جمعآوری و منتشر کند
آسمان در این هفته، 7 تا 13 آذر
شبهای سرد آذر، شبهایی است که اگر هوا ابری نباشد به لطف همین سرما شفافیت آسمان مسحور کننده خواهد بود. برای رصد پدیدههای جذاب هفته پیشرو آماده شوید.
تصویر تلسکوپ فضایی هابل از مار کیهانی
این تصویر تلسکوپ فضایی هابل نمایی از یک مار کیهانی است؛ کهکشانی دوردست که مناطقی تودهمانند از ستارهزایی شدید در آن مشاهده میشود و به سبب اثر همگرایی گرانشی تاب برداشته است.
تصویر تلسکوپ فضایی هابل از یک خوشه کهکشانی غولپیکر
این تصویر تلسکوپ فضایی هابل از خوشه کهکشانی آبل 1300، به عنوان بخشی از پروژه رلیکس برای یافتن درخشانترین کهکشانهای دوردست گرفته شده است
اطلاعات جديد از سیارکی كه از دوردستها به منظومه شمسی آمد
چندي پيش خبری درباره مهماني سماوي در منظومه شمسي منتشر شد كه در اصل اولين جرم بين ستارهاي رصد شده در منظومه ما بود. 1I/2017U1 كه حالا اومواموا (Oumuamua) نامگذاری شده احتمالا تا قبل از رسيدن به منظومه شمسي، هزاران سال را به تنهايي در راه شيري پرسه ميزده است.
ارائه طرحی برای کاشتن بذر حیات در کهکشان
ما تعداد قابل توجهی سیاره در همسایگی خودمان در کهکشان پیدا کردهایم که امکان زیست دارند. اما اگر در آنجا حیاتی وجود نداشت، چطور است از سیاره خودمان بذر حیات در آنجا بکاریم؟
در نتیجه کاهش جزئی سرعت چرخش زمین مطرح شد
احتمال افزایش زمینلرزهها در 5 سال آینده
زمینشناسان آمریکایی میگویند بر اساس یک سری مطالعات آماری پیشبینی میکنند در پنج سال آینده نرخ وقوع زمینلرزههایی با بزرگای بیشتر از 7 در نتیجه کاهش جزئی در سرعت چرخش زمین به دور خود افزایش مییابد.
تیم المپیاد نجوم ایران در جایگاه سوم جهان ایستاد
تیم نجوم و اختر فیزیک جمهوری اسلامی ایران با کسب پنج مدال موفق به تصاحب جایگاه سوم جهان در المپیاد جهانی نجوم ۲۰۱۷ تایلند شدند.