• 1396/09/05 - 21:51
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

تصویر تلسکوپ فضایی هابل از مار کیهانی

این تصویر تلسکوپ فضایی هابل نمایی از یک مار کیهانی است؛ کهکشانی دوردست که مناطقی توده‌مانند از ستاره‌‌زایی شدید در آن مشاهده می‌شود و به سبب اثر همگرایی گرانشی تاب برداشته است.


این تصویر تلسکوپ فضایی هابل نمایی از یک مار کیهانی است؛ کهکشانی دوردست که مناطقی توده‌مانند از ستاره‌‌زایی شدید در آن مشاهده می‌شود و به سبب اثر همگرایی گرانشی تاب برداشته است. این کهکشان قوس‌مانند غول‌پیکر در واقع پشت خوشه کهکشانی بزرگMACSJ1206.2-0847  واقع شده است، اما به سبب گرانش خوشه، ما می‌توانیم آن را از زمین مشاهده کنیم.



نور کهکشان‌های دوردست که انتقال به سرخ بالا دارند، در حالی که تحت اثر گرانش شدید خوشه‌ در سر راهش خم شده، به زمین می‌رسد. جالب آنکه، به جای اینکه مشاهده اجرام کیهانی دشوارتر شود، این اثرات همگرایی قوی، وضوح و عمق تصویر را با بزرگنمایی جسم پس زمینه بهبود می‌بخشد. گاهی اوقات عدسی‌های گرانشی حتی می‌توانند چندین تصویر از یک جرم را تولید کنند، زیرا نور در اطراف خوشه در جهت‌های مختلف خم می‌شود.



 اخترشناسان با استفاده از هابل، به‌تازگی چندین تصویر  این‌چنینی از مار کیهانی را مشاهده کردند، هر کدام با سطح متفاوتی از بزرگنمایی. با استفاده از این تکنیک می‌توان کهکشان و جزئیات آن را در مقیاس‌های مختلف مورد بررسی قرار داد. تصاویر با وضوح بالا نشان داد که توده‌های غول‌پیکر در کهکشان‌های دوردست ساختاری پیچیده متشکل از توده‌های کوچکتر دارند که به درک ما از تشکیل ستاره‌ها در کهکشان‌های دور کمک می‌کند.



 



محمدصادق فغان‌پور/ مجله نجوم



منبع: spacetelescope.org



 



 



 



 



 



 




توجه:




بازنشر مطالبی که گروه تحریریه فضای مجازی ماهنامه نجوم دروبگاه، کانال تلگرام، اینستاگرام و ... تولید می‌کنند، در دیگر رسانه‌های مکتوب و مجازی، به شرط ذکر منبع و نام نویسنده یا مترجم بلامانع است.در غیر این صورت بدیهی است حق پیگیری قانونی، مطابق با قانون حمایت از مؤلفین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ماهنامه نجوم محفوظ خواهد بود.


  • گروه خبری : اخبار سایت,خارجی
  • کد خبر : 1097
کلمات کلیدی