• 1396/09/03 - 12:24
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اطلاعات جديد از سیارکی كه از دوردست‌ها به منظومه‌ شمسی آمد

چندي پيش خبری درباره مهماني سماوي در منظومه شمسي منتشر شد كه در اصل اولين جرم بين ستاره‌اي رصد شده در منظومه ما بود. 1I/2017U1 كه حالا اومواموا (Oumuamua) نام‌گذاری شده احتمالا تا قبل از رسيدن به منظومه شمسي، هزاران سال را به تنهايي در راه شيري پرسه مي‌زده است.


چندي پيش خبری درباره مهماني سماوي در منظومه شمسي منتشر شد كه در اصل اولين جرم بين ستاره‌اي رصد شده در منظومه ما بود. 1I/2017U1 که حالا اومواموا ('Oumuamua) نام‌گذاری شده احتمالا  تا قبل از رسيدن به منظومه شمسي، هزاران سال را به تنهايي در راه شيري پرسه مي‌زده است بدون اينكه به منظومه ستاره‌اي خاصي وابسته باشد.



شايد اصلي‌ترين نكته قابل توجه درباره اين مهمان سماوي كه يك سيارك است نه يك دنباله دار، شكل خاص آن باشد. سنگي با شكل عجيب، با طول 400 متري كه اين طول  10 برابر پهناي آن است و هر 7.3 ساعت يك بار دور خود مي‌چرخد. تغییرات روشنايي اومواموا نيز از نكات قابل توجه درباره آن است و از این نظر هيچ‌گونه شباهتي با عموزاده‌هاي اهل منظومه شمسي خود ندارد.



در ساختار اين سيارك، آب و يا يخ ديده نمي‌شود و سطح آن تیره و مايل به قرمز است كه اين بيشتر به دلیل چند ميليارد سال قرار گرفتن در معرض پرتو‌هاي كيهاني است. اومواموا از بالا وارد صفحه مداري سياره‌های منظومه شمسي شده و حالا در حال خارج شدن از محل زندگي سياره ما است.



در حال حاضر هر دو تلسكوپ فضايي هابل و اسپيتزر در حال دنبال كردن مسير اين سيارك هستند و طبق اعلام ناسا، اومواموا، با 140 هزار كيلومتر بر ساعت سرعت نسبت به خورشيد در حال حركت است و در فاصله 20 ميليون كيلومتري از زمين و 20 درجه بالاتر از دايره‌البروج قرار دارد.



در مورد محل تولد و مكاني كه اومواموا به آن تعلق دارد، اطلاع زيادي در دست نيست اما به احتمال فراوان اين سيارك 300 هزار سال پيش از جهت ستاره نسر واقع در صورت فلكي شلیاق به سمت ما حركت كرده، اما در آن زمان نسرواقع حتي نزديك محل فعلي خود نيز قرار نداشته است. به اين ترتيب براي پيدا كردن منظومه‌ای که زادگاه اومواموا بوده به اندازه‌گيري‌هاي بسيار بيشتر و دقيق‌تري نياز است.



اومواموا در ادامه سفرخود حدود ارديبهشت سال آينده از كنار مشتري عبور می‌کند و حدود دی ماه 1399 از كنار زحل گذشته و در نهایت منظومه شمسي را ترك خواهد كرد.



 



سید محمدامین میرغضنفر



منبع: Forbes.com



 



 



 



 




توجه:




بازنشر مطالبی که گروه تحریریه فضای مجازی ماهنامه نجوم دروبگاه، کانال تلگرام، اینستاگرام و ... تولید می‌کنند، در دیگر رسانه‌های مکتوب و مجازی، به شرط ذکر منبع و نام نویسنده یا مترجم بلامانع است.در غیر این صورت بدیهی است حق پیگیری قانونی، مطابق با قانون حمایت از مؤلفین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ماهنامه نجوم محفوظ خواهد بود.


  • گروه خبری : اخبار سایت,خارجی
  • کد خبر : 1093
کلمات کلیدی