کیوریاسیتی شواهدی از شرایط مناسب حیات در گذشته مریخ یافت
پژوهشهای تازه مریخنورد کیوراسیتی، احتمال پشتیبانی سیاره سرخ از حیات را بیش از پیش تقویت میکند
مأموریت فضایی سیارک آپوفیس
بهتازگی ۲۰ دانشجوی دانشگاه امایتی، در امریکا، به سرپرستی ریچارد بینزل، استاد علوم سیارات، طرحی برای سیارک آپوفیس پیشنهاد دادهاند که شانس بسیاری برای دریافت بودجه و تأیید نهایی ناسا دارد.
آسمان در این هفته، 29 خرداد تا 4 تیر
طبق روال هر دوشنبه شما به مهمانی آسمان شب دعوت شدهاید
ثبت شگفتی های آسمان در حرکت
مجله اسکای اند تلسکوپ ۲۹ خرداد وبیناری را به میزبانی بابک امین تفرشی، عکاس نشنال جئوگرافیک و اسکای اند تلسکوپ برگزار خواهد کرد.
مشاهدات اخترشناسی، ساختار کوانتومی فضازمان را آشکار میکند
ژوهشگران ایتالیایی گزارش کردهاند که اثر عجیبی را در نوترینو و فوتونهای گسیل شده در فورانهای پرتو گاما مشاهده کردهاند. به نظر میرسد مشاهده این اثر با مفهومی به نام «کف کوانتومی» سازگار باشد
دو قمر جدید به دور مشتری کشف شد
بهتازگی اخترشناس مؤسسۀ علوم کارنگی، اسکات شپرد، با استفاده از تلسکوپهای بزرگی در شیلی، دو عضو جدید را به خانوادۀ قمرهای شناختهشدۀ مشتری اضافه کرده و شمارشان را به ۶۹ عدد رسانده است.
کشف داغترین سیاره فراخورشیدی شناختهشده در کیهان
پژوهشگران دانشگاه وندربیلت، در امریکا، موفق شدند گرمترین سیارۀ فراخورشیدی را در کیهان با دمای بالغ بر چهار هزار درجۀ سانتیگراد در فاصلۀ ۶۵۰ سال نوری از زمین در صورت فلکی دجاجه کشف کنند.
کهکشانها با پیوستن به گروه، یک سوم جرمشان را از دست میدهند
پژوهشهای جدید نشان میدهد وقتی کهکشانها نه به تنهایی بلکه در قالب بخشی از یک گروه به خوشهای کهکشانی وارد میشوند، تغییر چشمگیری در آنها رخ میدهد.
لایگو برای سومینبار امواج گرانشی ثبت کرد
دانشمندان برای سومینبار موفق شدند با استفاده از آشکارساز لایگو (LIGO) امواج گرانشی ناشی از برخورد دو سیاهچاله را ثبت کنند.
آسمان در این هفته، 15 تا 22 خرداد
شبهای پایان بهار فرصت مناسبی برای رصد آسمان زیبای شب است. در این بین رصد سیارات و پدیده های جذابی که هر از چندی آسمان را زینت میبخشند نیز خالی از لطف نخواهد بود.