مورد عجیب ابرنواختر غنی از کلسیم
تصویرجدید هابل، کهکشانی مارپیچی به نامNGC 5714 را نشان میدهد که در فاصلهای حدود 130 میلیون سال نوری از ما در صورت فلکی عوا واقع است.
تلسکوپ هابل برنده مسابقه طنابکشی کیهانی را تعیین کرد
در اطراف کهکشان ما یک مسابقه طناب کشی کیهانی به راه افتاده و تنها تلسکوپ فضایی هابل ناسا میتواند دریابد که چه کسی پیروز شده است. بازیکنان، دو کهکشان کوتوله ابر ماژلانی بزرگ و ابر ماژلانی کوچک هستند که هر دو در مداری به دور کهکشان راه شیری میچرخند.
هابل «کهکشانی باستانی» در نزدیکی راه شیری کشف کرد
ستارهشناسان به کمک تلسکوپ فضایی هابل یک «کهکشان باستانی» در همسایگی کیهانی ما کشف کردهاند؛ مجموعهای بسیار نادر و عجیب از ستارهها که اساسا در 10 میلیارد سال گذشته بدون تغییر باقی مانده است.
کپلر معمای نوعی تابش کوتاه مدت کیهانی را حل کرد
تلسکوپ فضایی کپلر که برای یافتن سیارههای فراخورشیدی طراحی شده برای یافتن و بررسی ماهیت «درخششهای گذرای سریع متحول» یا «افایالتی» ها به کار گرفته شده است؛ یکی از پدیدههای کوتاه مدت و انفجاری کیهان که دههها منجمان را سردرگم کرده بود.
آسمان در این هفته، 7 تا 13 فروردین
شما را هر هفته به مهمانی آسمان دعوت کردهایم...با ما همراه باشید
تصویر زیبای هابل از کهکشانی مارپیچی-میلهای
این تصویر خیرهکننده از تلسکوپ فضایی هابل، کهکشان باشکوه NGC 1015را نشان میدهد که در فاصله ۱۱۸میلیون سال نوری از زمین در صورت فلکی قیطس قرار گرفته است.
تصویر جدید هابل از دو کهکشان در حال برخورد با هم
کهکشانها جزایر ستارهای ساکن نیستند – آنها پویا و همیشه در حال تغییرند و به طور مداوم در پهنه کیهان در حال حرکت هستند. گاهی اوقات، همانطور که در این تصویر دیدنی هابل از جفت کهکشان Arp 256 دیده میشود، کهکشانها میتوانند با یکدیگر برخورد کنند و یا از هم عبور کنند و یا ادغام شوند.
ایستگاه فضایی تیانگونگ-1 چین به زمین سقوط خواهد کرد
ایستگاه فضایی تیانگونگ-1 (Tiangong-1) چین در هفتههای آینده وارد جو زمین خواهد شد و سقوط آن بهنظر غیرقابل کنترل میرسد، اما کجا ممکن است فرود بیاید و آیا چیزی از آن به زمین خواهد رسید؟
آسمان در این هفته، 29 اسفند تا 6 فروردین
پدیدههای رصدی واپسین روز سال 96 و هفته نخست سال 97، پدیدههایی جذاب و کمنظیر هستند که نباید فرصت رصد آنها را از دست داد.
آلما شبکهای از رشتهها را در زایشگاهی ستارهای آشکار کرد
دادههای جدید از آرایه میلیمتری و زیرمیلیمتری بزرگ آتاکاما یا «آلما» (ALMA) و دیگر تلسکوپها برای ایجاد این تصویر خیرهکننده به کار رفته است که شبکهای رشتهای را در سحابی جبار نشان میدهد.