• 1397/01/04 - 02:04
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

ایستگاه فضایی تیانگونگ-1 چین به زمین سقوط خواهد کرد

ایستگاه فضایی تیانگونگ-1 (Tiangong-1) چین در هفته‌های آینده وارد جو زمین خواهد شد و سقوط آن به‌نظر غیرقابل کنترل می‌رسد، اما کجا ممکن است فرود بیاید و آیا چیزی از آن به زمین خواهد رسید؟


ایستگاه فضایی تیانگونگ-1 (Tiangong-1) چین در هفته‌های آینده وارد جو زمین خواهد شد و سقوط آن به‌نظر غیرقابل کنترل می‌رسد، اما کجا ممکن است فرود بیاید و آیا چیزی از آن به زمین خواهد رسید؟



در حال حاضر  تیانگونگ-1 شش کیلومتر در هفته  از ارتفاع مدارش در فاصله 280 کیلومتری زمین کم می‌کند و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که احتمالا در زمانی بین نهم تا بیستم فروردین/ 29 مارس تا 9 آوریل وارد جو زمین می‌شود. مدار ایستگاه بین عرض جغرافیایی 42.8 درجه شمالی و 42.8 درجه جنوبی قرار گرفته است یعنی از شمال به ایالات متحده آمریکا، اسپانیا و چین و از جنوب به برزیل، استرالیا و آفریقای جنوبی می‌رسد. تیانگونگ-1 قطعا خارج از این ناحیه فرود نمی‌آید، بنابراین مناطقی مانند انگلستان امن است.



با این حال، از آنجایی که ما دقیقا نمی‌دانیم ایستگاه فضایی چه زمانی وارد جو می‌شود، غیرممکن است که متوجه شویم دقیقا کجا ممکن است سقوط کند. احتمال دارد ما فقط چند ساعت قبل از ورود آن به جو بفهمیم که کجا پایین خواهد آمد.



دیگر اینکه تیانگونگ-1 چندان بزرگ نیست پس مشخص نیست که چه‌قدر از آن به زمین می‌رسد، البته اگر چیزی از آن برسد. این ایستگاه با ابعاد 10.4 متر در 3.4 متر، حدود 8500 کیلوگرم جرم دارد. به این ترتیب، بین اجسامی که ورود مجدد به جو داشته‌اند رتبه چندان بالایی ندارد. حتی امسال شیئی با جرم مشابه، از بالای پرو وارد جو شد که کمتر سروصدا کرد.



با این وجود، اگر این ایستگاه غیرقابل کنترل باشد، هنوز دلایلی برای نگرانی وجود دارد –البته چین می‌گوید تحت کنترل است- اما دیگران غیر از این فکر می‌کنند. در این حالت تیانگونگ-1 ممکن است بر فراز منطقه‌ای مسکونی از هم پاشیده شود و احتمال کوچکی وجود دارد که 10 تا 40 درصد آن به زمین برسد.  برخی از این مواد نیز ممکن است خطرناک باشند، بنابراین توصیه می‌شود که اگر به‌طور اتفاقی چیزی از آن پیدا کردید به آن نزدیک نشوید.



البته بیشتر مدار این ایستگاه بر فراز اقیانوس است و زمان کوتاهی را بالای مناطق مسکونی می‌گذراند. احتمال مورد اصابت بقایای تیانگونگ-1 قرار گرفتن به میزان قابل توجهی کمتر از احتمال برخورد صاعقه به شماست. با این حال مطمئنا وقتی این ایستگاه در نهایت وارد جو شود خبرساز خواهد شد، اما اینکه کجا بیفتد با گذرزمان مشخص خواهد شد.



 



آیدا رضایی/ مجله نجوم



منبع: iflscience.com



 



 



 



 



 



 



توجه:



بازنشر مطالبی که گروه تحریریه فضای مجازی ماهنامه نجوم دروبگاه، کانال تلگرام، اینستاگرام و ... تولید می‌کنند، در دیگر رسانه‌های مکتوب و مجازی، به شرط ذکر منبع و نام نویسنده یا مترجم بلامانع است.در غیر این صورت بدیهی است حق پیگیری قانونی، مطابق با قانون حمایت از مؤلفین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ماهنامه نجوم محفوظ خواهد بود.


  • گروه خبری : اخبار سایت,خارجی
  • کد خبر : 1187
کلمات کلیدی