• 1396/01/06 - 01:01
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
یافته جدید اخترشناسان:

کهکشان‌های اولیه شبیه راه شیری، با هاله‌ای عظیم احاطه شده‌اند

ستاره‌شناسان با بررسی دو کهکشان متعلق به‌ کیهان اولیه که مشابه راه‌شیری بوده‌اند، کشف کرده‌اند که اجداد کهکشان‌های مارپیچی غول‌پیکر در ابرهاله ای از گاز هیدروژن قرار داشته‌اند


با پیشرفت تلسکوپ‌ها، ما هرروز به تصویر بهتری از کیهان اولیه دست پیدا می‌کنیم. نمونه‌ای از آن، جدیدترین مشاهدات تلسکوپ «آلما» است که به حل مسئله بسیار پیچیده‌ای کمک کرده است.


ستاره‌شناسان با بررسی دو کهکشان متعلق به‌ کیهان اولیه که مشابه راه‌شیری بوده‌اند، کشف کرده‌اند که اجداد کهکشان‌های مارپیچی غول‌پیکر در ابرهاله ای از گاز هیدروژن قرار داشته‌اند. آنها بر این باورند که مواد درون این هاله‌های عظیم، اجزای اولیه صدها میلیارد ستاره‌ای بوده است که نهایتا در این کهکشان‌ها شکل گرفتند.


ستاره‌شناس رصدخانه ملی اخترشناسی رادیویی، کریس کاریلی (Chris Carili) در بیانیه‌ای گفت: "تلسکوپ آلما پرسشی را که چندین دهه‌ درمورد شکل‌گیری کهکشان‌ها وجود داشته، پاسخ داده است. اکنون ما می‌دانیم که حداقل بعضی از کهکشان‌های اولیه دارای هاله‌ای بوده‌اند که از آنچه قبلا تصور می‌شد بسیار بزرگ‌تر بوده و ممکن است شامل ماده اولیه برای رشد کهکشان‌ها باشد."  


گروهی بین‌المللی از پژوهشگران، این کهکشان‌های مشابه راه شیری را در زمانی که فقط یک میلیارد سال از عمر کیهان می‌گذشت، مشاهده کردند. بررسی آنها آسان نبود. این کهکشان‌ها به کمک اختروش‌های دوردست کشف شده‌اند که خود، کهکشان‌هایی فوق‌العاده درخشان‌اند. نور اختروش می‌تواند حضور کهکشانی را مقابل آن نشان دهد اما اغلب چیز بیشتری نمی‌توان دریافت. خوشبختانه به نظر می رسد آلما عملکردی فراتر از این دارد.


مارسل نیلمن (Marcel Neeleman) پژوهشگر فوق دکترا در دانشگاه سانتا کروز (Santa Cruz) کالیفرنیا افزود: "کرم شب‌تاب کوچکی را در کنار یک نورافکن قوی تصور کنید. این چیزی است که ستاره‌شناسان در هنگام مشاهده این نمونه‌های جوان از کهکشانمان با آن مواجه می‌شوند. ما حالا می‌توانیم خود کهکشان‌ها را ببینیم، که فرصت بی‌نظیری را برای درک تاریخچه اولیه کهکشان خودمان و کهکشان‌های مشابه آن در اختیار ما می‌گذارد."


آلما با امواج فروسرخ و ریزموج کار می کند، به همین دلیل می‌توانیم به کمک آن، اشیاء دوردست و کم‌نوری مانند این کهکشان‌ها را مشاهده کنیم.


اکنون محققان درحال برنامه‌ریزی برای گسترش عملیات جستجوی خود هستند و هدفشان مشاهده تعداد زیادی از کهکشان‌های اولیه در طول چند سال آینده است؛ به این ترتیب طولی نخواهد کشید که دانشمندان موفق به کشف اسرار این کهکشان‌ها شوند.


 


 


مترجم: آیدا رضایی/ مجله نجوم


منبع: iflscience.com


 


 


 



توجه:


بازنشر مطالبی که گروه تحریریه فضای مجازی ماهنامه نجوم دروبگاه، کانال تلگرام، اینستاگرام و ... تولید می‌کنند، در دیگر رسانه‌های مکتوب و مجازی، به شرط ذکر منبع و نام نویسنده یا مترجم بلامانع است.


در غیر این صورت بدیهی است حق پیگیری قانونی، مطابق با قانون حمایت از مؤلفین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ماهنامه نجوم محفوظ خواهد بود.



 


 

  • گروه خبری : اخبار سایت,خارجی
  • کد خبر : 817
کلمات کلیدی