• 1395/06/31 - 23:55
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

پرو نخستین ماهواره دیده‌بانی زمین خود را به فضا پرتاب کرد

پرو نخستین ماهواره دیده‌بانی زمین (earth-observation) خود را ، 25 شهریور به فضا پرتاب کرد. این ماهواره که پروست-۱ (pruSAT-1) نام دارد، این کشور کوچک آمریکای جنوبی را در زمره دارندگان فناوری فضایی قرار داد.


پرو نخستین ماهواره دیده‌بانی زمین (earth-observation) خود را ، 25 شهریور به فضا پرتاب کرد. این ماهواره که پروست-۱ (pruSAT-1) نام دارد، این کشور کوچک آمریکای جنوبی را در زمره دارندگان فناوری فضایی قرار داد. محققان مشتاقند تا از عکس‌های این ماهواره برای بررسی وضعیت جنگل‌ها و هم‌چنین زیر نظر گرفتن وضعیت فجایع طبیعی استفاده کنند. این ماهواره می‌تواند به مقامات این کشور کمک کند تا معادن طلای غیر مجاز، جاده‌های غیر قانونی و تهاجمات دیگری را که متوجه جنگل های پرو است، کشف کند.


پروست-۱ در طیف نور مریی کار می‌کند و عکس‌ها را با کیفیتی قابل رقابت با کیفیت جهانی مخابره خواهد ‌کرد. محققان معتقدند این ماهواره به ابزاری قوی برای دولت کشورش تبدیل خواهد ‌شد.


پرو در زمینه فناوری فضایی، تقریبا  تازه‌وارد محسوب می‌شود. آن‌ها پیش‌تر یک ماهواره مکعبی و تعداد انگشت‌شماری نانوماهواره ساخته شده به دست محققان دانشگاهی را پرتاب کرده‌اند؛ پروست برای این کشور یک پیشرفت بزرگ محسوب می‌شود.


با وجود این‌که کشور‌های پیشرفته اطلاعات را با کیفیت بسیار بالا تهیه می‌کنند، کشور پرو ترجیح داده‌است که  اطلاعاتش را به طور مستقل تهیه نماید. به همین منظور پرو، سال 2014 تصمیم گرفت، 200 میلیون دلار برای پیشرفت فناوری فضایی خود هزینه کند و ضمن دست‌یابی به عکس‌های با کیفیت، تجربیاتش را در زمینه فناوری‌های فضایی افزایش دهد.


ماهواره پروست در مدار خورشید آهنگ (sun-synchronous)، در فاصله 659 کیلومتری بالاتر از سطح زمین قرار گرفته است. یعنی؛ هر روز در ساعت معینی، از یک نقطه خاص گذر خواهد کرد. این مدار ، مدار معمول ماهواره‌های دیده‌بانی زمین است. تغییرات اندک روشنایی، مقایسه‌های پیچیده بین عکس‌های متوالی را ممکن خواهد‌ کرد. مقرر شده است که ماهواره از نقاط در نظر گرفته شده، هر سه روز یک‌بار تصویر تهیه نماید‌ که وجود ابر و یا عوامل دیگر می‌تواند این زمان را طولانی‌تر کند.


 




 


علاوه بر زیر نظر گرفتن جنگل‌ها و هم‌چنین ارزیابی عواقب بعدی فجایع طبیعی، مقامات امیدوارند این ماهواره‌ها به آن‌ها در بهبود امنیت مرزها و جلوگیری از قاچاق مواد مخدر یاری نماید.


دانشمندان و مهندسان سازمان فضایی پرو، اطلاعات و عکس‌های این ماهواره را در لیما، دریافت خواهند‌ کرد. البته پردازش کردن این عکس‌ها ساده نخواهد بود و پرو با ناسا و دیگر سازمان‌هایی که برای سالیان سال تجربه پردازش چنین عکس‌هایی را دارند در ارتباط خواهد بود. هم‌چنین پرو هنوز اعلام نکرده ‌است چه کسانی به این عکس‌ها و اطلاعات دسترسی خواهند‌ داشت.


اطلاعات این ماهواره می‌تواند پرو را به رهبر کشور‌های منطقه تبدیل کند. دانشمندان پروژه معتقدند اطلاعات به دست آمده، مخاطبانی بین دولتمردان، سازمان‌های غیر دولتی و مراکز آموزشی خواهد یافت.


 


ترجمه: سوگند متقی / مجله نجوم


ویرایش: احسان یوسفی


منبع: nature

  • گروه خبری : اخبار سایت,خارجی
  • کد خبر : 644
کلمات کلیدی