• 1396/05/13 - 00:38
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

ناسا شبکه دفاع سیاره‌ای را با سیارکی آزمایش می‌کند

ناسا مشغول تمرین نحوه رویارویی با سیارکی تهدید کننده برای زمین است. این سازمان قصد دارد سیارکی واقعی را به کمک شبکه رصدخانه‌هایش دنبال کند، گویی درمسیر برخورد با زمین قرار دارد.


ناسا مشغول تمرین نحوه رویارویی با سیارکی تهدید کننده برای زمین است. این سازمان قصد دارد سیارکی واقعی را به کمک شبکه رصدخانه‌هایش دنبال کند، گویی درمسیر برخورد با زمین قرار دارد. این سیارک که 2012 TC4 نام دارد، خطری ندارد و در تاریخ 20 مهر 1396/ 12 اکتبر 2017 از فراز آسمان ما عبور خواهد کرد.



این اولین باری است که ناسا در یکی از تمرین‌های آمادگی برای مواجهه با سیارک‌ها از جرمی واقعی استفاده می‌کند. تلاش‌های قبلی برای پی بردن به چگونگی برخورد با بحران فرضی و یافتن بهترین روش برای حل آن با کمترین تلفات، بیشتر بصورت تئوری بوده است. استفاده از یک سنگ فضایی واقعی، بعدی واقع گرایانه به تمرین‌ها می‌دهد و  به همین دلیل است که دکتر ویشنو ردی (Vishnu Reddy) استاد دانشگاه آریزونا پیشنهاد این کار را مطرح کرد.



ردی در بیانیه‌ای گفت: «سوال این است: ما برای خطر کیهانی بعدی، چقدر آماده‌ایم؟ ما پیشنهاد پویشی رصدی برای امتحان شبکه رصدخانه‌های خود را مطرح کردیم تا آمادگی خود را برای برخورد احتمالی سیارکی خطرناک بیازماییم.»



این پویش (کمپین) بخشی از اداره هماهنگی دفاع سیاره‌ای ناساست (PDCO) که مسئول هماهنگی اقدامات مختلف برای شناسایی خطرات کیهانی و دفاع از زمین در مقابل آن‌هاست. در این تمرین بخصوص، کل سامانه مورد آزمایش قرار می‌گیرد و همه بخش‌ها از مشاهدات و مدل سازی‌ها تا پیش‌بینی‌ها و ارتباطات ارزیابی می‌شود.



سیارک 2012 TC4 فقط به‌مدت یک هفته رصد شد که اجازه ساخت مدلی دقیق از پارامتر‌های مداری و مشخصات جسم را نمی‌داد. برآورد می‌شود اندازه سیارک بین 10 تا 31 متر باشد و احتمالا از فاصله‌ای بین 13200 تا 433200 کیلومتری زمین عبور کند. پژوهشگران مطمئن هستند که این سیارک از 6800 کیلومتری سطح زمین نزدیکتر نمی‌آید.



گروه امیدوار است که  2012 TC4برای بزرگترین تلسکوپ‌ زمینی قابل مشاهده شود چرا که به دنبال کردن این سیارک کمک خواهد کرد. کشف این‌گونه اجرام بستگی بسیار زیادی به درخشندگی سطحشان دارد، بسیاری از آنها قبل از این که بتوانیم شناسایی‌شان کنیم به‌طرز باورنکردنی به زمین نزدیک می‌شوند. این خطر، و فقدان طرحی برای منحرف کردن سیارک‌ها، بسیاری از مردم را درباره سطح عمومی آمادگی بشر مقابل برخوردهای کیهانی نگران کرده است.



 



 آیدا رضایی/ مجله نجوم



منبع: iflscience.com



 



 



 



 



توجه:


بازنشر مطالبی که گروه تحریریه فضای مجازی ماهنامه نجوم دروبگاه، کانال تلگرام، اینستاگرام و ... تولید می‌کنند، در دیگر رسانه‌های مکتوب و مجازی، به شرط ذکر منبع و نام نویسنده یا مترجم بلامانع است.


در غیر این صورت بدیهی است حق پیگیری قانونی، مطابق با قانون حمایت از مؤلفین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ماهنامه نجوم محفوظ خواهد بود.

  • گروه خبری : اخبار سایت,خارجی
  • کد خبر : 969
کلمات کلیدی