• 1399/01/17 - 21:12
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

مقابله با کرونا در فضا

۲۱ فروردین سه فضانورد با ناو فضایی سایوز برای سفری شش ماهه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی خواهند شد. در شرایط همه‌گیری جهانی ویروس کووید 19 سازمان‌های فضایی اقدامات پیشگیرانه خود را برای جلوگیری از انتقال عامل بیماری‌زا به این ایستگاه افزایش داده‌اند.


۲۱ فروردین سه فضانورد با ناو فضایی سایوز برای سفری شش ماهه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی خواهند شد: فضانورد ناسا «کریس کاسیدی» و کیهان‌نوردان روس «آناتولی ایوانیشین» و «ایوان واگنر». دور بودن از زمین در شرایط همه‌گیری جهانی ویروس کووید-۱۹ خوشایند به نظر می‌آید، اما باید مراقب بود فضانوردان این ویروس را با خود به ایستگاه فضایی بین‌المللی نبرند. احتمال چنین اتفاقی کم است اما پیامدهای آن ممکن است بسیار ناگوار باشد، زیرا منابع درمانی موجود در این ایستگاه محدود است و بازگشت اضطراری به زمین دشوار و توام با ریسک خواهد بود. به همین دلیل سازمان‌های فضایی دو کشور اقدامات پیشگیرانه خود را برای جلوگیری از انتقال عامل بیماری‌زا به ایستگاه افزایش داده‌اند. از نیم قرن پیش و زمانی که در ماموریت‌های آپولو سرماخوردگی بلای جان فضانوردان شد، ناسا به قرنطینه فضانوردانش پیش از سفر فضایی روی آورد. شوروی نیز همیشه کیهان‌نوردانش را پیش از انتقال به ایستگاه فضایی میر در وضعیت قرنطینه قرار می‌داد. در شرایط عادی فضانوردان هر دو کشور پیش از سفرهای فضایی دو هفته قرنطینه‌ می‌شدند و سپس قبل از پرتاب طبق رسمی قدیمی برای گذاشتن گل بر سر مزار یوری گاگارین، اولین انسان در فضا، می‌رفتند. در شرایط فعلی، این رسم لغو شده و مدت قرنطینه نیز افزایش یافته است، به طوری که فضانوردان ناسا حتی از دو هفته پیش از سفرشان به قزاقستان برای پرتاب به فضا نیز در قرنطینه قرار می‌گیرند. همچنین همه افرادی که فضانوردان و محموله همراهشان را آماده می‌کنند، مطابق دستورالعمل‌های پزشکی ویژه، از دستکش و تجهیزات بهداشتی استفاده خواهند کرد و حتی آن‌ها نیز بر خلاف روال گذشته در قرنطینه به سر می‌برند. 


بیش از نیمی از  فضانوردان با قرار گرفتن در مدار زمین دچار علایمی مانند تب، لرز، سردرد، تهوع، ضعف و در مواردی استفراغ می‌شوند که شبیه علایم خفیف ابتلا به ویروس کرونای جدید است. این مسئله تشخیص بیماری را دشوار می‌کند و باید حتما کیت‌های تشخیص ویروس کووید ۱۹ به فضا برده شود. با وجود مشکل محدود بودن منابع، ایستگاه فضایی بین‌المللی برای بیماران کرونایی تجهیزات پزشکی خیلی خوبی دارد، از داروهای مسکن و تب‌بر تا دستگاه سنجش اکسیژن و حتی تجهیزات انتوبه کردن (لوله‌گذاری در نای) برای بالا بردن اکسیژن خون؛ هرچند هیچ‌کس دوست ندارد نخستین فضانوردی باشد که در فضا انتوبه می‌شود.


 


منبع: astronomy.com


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 



 



 



توجه:


بازنشر مطالبی که گروه تحریریه فضای مجازی ماهنامه نجوم دروبگاه، کانال تلگرام، اینستاگرام و ... تولید می‌کنند، در دیگر رسانه‌های مکتوب و مجازی به شرط ذکر منبع و نام نویسنده یا مترجم بلامانع است. در غیر این صورت، بدیهی است حق پیگیری قانونی مطابق با قانون حمایت از مؤلفین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ماهنامه نجوم محفوظ خواهد بود.





 

  • گروه خبری : اخبار سایت,خارجی
  • کد خبر : 1395
کلمات کلیدی