• 1396/04/23 - 10:10
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

فرودی امن بر سطح تیتان در مأموریت‌های احتمالی آینده

دریاچه‌های آرام بر سطح تیتان فرودی بی‌خطر برای مأموریت‌های احتمالی آینده فراهم می‌کنند.


دریاچه‌های آرام بر سطح تیتان فرودی بی‌خطر برای مأموریت‌های احتمالی آینده فراهم می‌کنند. پژوهش‌های صورت گرفتۀ اخیر روی داده‌های فضاپیمای کاسینی از تیتان، قمر سیارۀ زحل، نشان داده است که دریاچه‌های هیدروکربن مایع بر سطح تیتان به شکل اعجاب‌انگیزی آرام هستند. به‌ طور دقیق‌تر ارتفاع امواج در هر سه دریاچۀ بزرگ قطب شمال تیتان به مقدار ۰/۲۵ اینچ، تقریباً معادل یک سانتی‌متر، برآورد شده است. این مقدار حاکی از فرودی امن بر سطح تیتان بدون باد و فشار امواج در مأموریت‌های احتمالی آینده است.



پژوهشگران ژئوفیزیک دانشگاه تگزاس در این پژوهش‌ها با داده‌های ابزار RADAR فضاپیمای کاسینی که در طول‌موج فروسرخ کار می‌کند به بررسی ارتفاع امواج سه دریاچۀ Kraken Mare وLigeia Mare و Punga Mare پرداختند. در میان این سه دریاچه، Kraken Mare از همه بزرگ‌تر است و تقریباً ابعادی در حدود دریای خزر دارد. همچنین، مکانی بسیار مورد توجه در طرح‌های پیشنهادی برای فرود کاوشگر احتمالی در آینده است.



 





تصویر سه دریاچه بزرگ تیتان که با ابزار RADAR کاسینی ثبت شده است 



تیتان، بزرگ‌ترین قمر زحل است که وسعت آن بالغ بر پنج هزار کیلومتر است و تنها قمری است که همانند زمین بر سطحش مایع پایدار وجود دارد با این تفاوت که آب نیست. سامانۀ هوایی تیتان بر پایۀ هیدروکربن، اتان و بارش‌های متان است که رود ایجاد می‌کند و در دریاچه‌ها جاری می‌شود. برخی معتقدند که این دریاچه‌ها قابلیت حیات‌پذیری دارند و اگر این‌طور باشد، بدون شک این موجود زندۀ شناور بسیار متفاوت با موجودات زمینی خواهد بود. در تیتان، همچنین، سنتز پیچیدۀ مولکول‌های ارگانیک به سبب جو پیچیدۀ آن صورت می‌گیرد. تا حدی که برخی جو آن را به آزمایشگاهی تشبیه می‌کنند که در آن مولکول‌ها از ساختار پایه به مولکول‌های پیچیدۀ حیات‌ساز تبدیل می‌شوند. تمامی این ویژگی‌ها، این قمر را به مورد مناسبی برای کاوش تبدیل کرده است. هرچند هنوز دربارۀ کاوش تیتان مأموریتی رسمی اعلام نشده، ایده‌پردازی‌های بسیاری دربارۀ ساخت زیردریایی‌ها و کاوشگرهای قایق‌مانند مطرح شده است. برای مشاهدۀ ویدئویی در این زمینه کلیک کنید: http://yon.ir/JzYnc



 



سارا مطلبی/ مجله نجوم



ویراستار: منا رجبیه فرد



منبع: space.com



 



بیشتر بخوانید:



خداحافظی فضاپیمای کاسینی با قمر تیتان



دستاوردهای کاسینی در آستانه پایان مأموریت



 



توجه:


بازنشر مطالبی که گروه تحریریه فضای مجازی ماهنامه نجوم دروبگاه، کانال تلگرام، اینستاگرام و ... تولید می‌کنند، در دیگر رسانه‌های مکتوب و مجازی، به شرط ذکر منبع و نام نویسنده یا مترجم بلامانع است.


در غیر این صورت بدیهی است حق پیگیری قانونی، مطابق با قانون حمایت از مؤلفین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ماهنامه نجوم محفوظ خواهد بود.

  • گروه خبری : اخبار سایت,خارجی
  • کد خبر : 939
کلمات کلیدی