طوفانی از ستارهها در تصویر جدید هابل
ستارههای تصویر جدید هابل اعضای خوشه کروی مسیه 79 هستند که در فاصلهای حدود چهل هزار سال نوری از زمین در صورت فلکی خرگوش واقع است.
تمامی ستارهها در این تصویر جدید هابل اعضای خوشه کروی مسیه 79 هستند که در فاصلهای حدود چهل هزار سال نوری از زمین در صورت فلکی خرگوش واقع است. خوشههای کروی گروههایی از ستارهها هستند که بر اثر گرانش کنار هم میمانند و تعدادشان به یک میلیون میرسد. این خوشههای ستارهای غولپیکر شامل بعضی از قدیمیترین ستارهها در کهکشان ما هستند. مسیه ۷۹ شامل حدود 150 هزار ستاره در منطقهای به قطر تقریبی 120 سال نوری است.
این خوشه ستارهای 11.7 میلیارد ساله را نخستین بار ستاره شناس فرانسوی پیر مشن در سال 1159 شمسی/1780 میلادی کشف کرد. مشن این یافته را به همکارش شارل مسیه گزارش داد و مسیه آن را در فهرست خود از اجرام غیرستارهای به نام فهرست مسیه قرار داد. حدود چهار سال بعد با استفاده از یک تلسکوپ بزرگتر از مسیه، ویلیام هرشل توانست ستارهها را در مسیه 79 بررسی کند و آن را «خوشه ستارهای کروی» توصیف کرد.
در این تصویر پرزرق و برق هابل ستارههای خورشیدمانند، به رنگ زرد- سفید دیده میشوند و ستارههای مایل به قرمزغولهای درخشانی هستند که در مراحل نهایی از زندگی خود به سر میبرند. بسیاری از ستارههای آبی پخش شده در سراسر خوشه ستارههایی در مرحله «هلیوم سوزی» هستند که سوخت هیدروژن خود را تمام کرده و اکنون در هسته خود در حال ترکیب هلیوم و تولید کربن و عناصر دیگرند.
محمدصادق فغانپور/ مجله نجوم
منبع: spacetelescope.org
توجه: