• 1395/12/03 - 18:38
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

شکل خاص سیارکی که از کنار زمین گذشته بود آشکار شد

سیارک ها در شکل ها و اندازه های مختلفی وجود دارند، اما سیارک بی‌کیو6 – 2017 (BQ6 2017) با چند وجه نسبتا مسطح که با چین هایی در میانشان از هم متمایز شده اند، تا حدودی منحصر بفرد است.


سیارک ها در شکل ها و اندازه های مختلفی وجود دارند، اما سیارک بی‌کیو6 – 2017 (BQ6 2017) با چند وجه نسبتا مسطح که با چین هایی در میانشان از هم متمایز شده اند، تا حدودی منحصر بفرد است.


لانس بنر (Lance Benner) از آزمایشگاه پیشرانش می گوید: "تصاویر به‌دست آمده از رادار، گوشه های نسبتا تیز، مناطق مسطح، برجستگی و لکه های کوچک روشنی را نشان می دهد که ممکن است تخته سنگ باشند." بنر، هدایت برنامه تحقیقاتی رادار سیارکی را از سوی سازمان ملل برعهده دارد.


 


 




 


ترکیبی از 11 عکس گرفته شده از سیارک سیارک بی‌کیو6 – 2017 که با داده های جمع آوری شده با استفاده از رادار منظومه ی شمسی گلداستون در کالیفرنیا در 17 بهمن امسال بدست آمده است. زمان تقریبی، 5 ساعت قبل از رسیدن نزدیک‌ترین فاصله این سیارک به زمین است. 


 


 




ترکیبی از 25 عکس گرفته شده از سیارک سیارک بی‌کیو6 – 2017 که با داده های جمع آوری شده با استفاده از رادار منظومه شمسی گلداستون در صحرای مجاوی کالیفرنیا که در حدود 2 ساعت قبل از رسیدن نزدیک‌ترین فاصله این سیارک به زمین به‌دست آمده است. وضوح تصاویر 25/3 متر در هر پیکسل است.


 


 


شکل این سیارک وقتی مشخص شد که مرکز شبکه های فضای دوردست گلداستون در کالیفرنیا از سیارک تصاویر راداری تهیه کرد. اندازه سراسری آن در حدود 220 متر است و هر سه ساعت یک بار


بدور خود می‌چرخد.


این سیارک با استانداردهای مشخصی به زمین نزدیک شد: حدود 6/6 برابر فاصله بین زمین و ماه را طی نمود. پروژه ی تحقیقاتی یافتن سیارک های نزدیک به زمین با نام لینییر (LINEAR) نشان داد سیارک بی‌کیو6 – 2017 در 17 بهمن امسال به نزدیک ترین حالت خود به زمین رسید. این فاصله در حدود 5/2 میلیون کیلومتر تخمین زده شد.


ناسا همان موقع با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد:" هنگامی که این اجرام کوچک منظومه شمسی، به زمین نستبا نزدیک شوند، رادار فضای دوردست، روشی کارآمد برای مطالعه اندازه، شکل، چرخش، ویژگی‌های سطحی و سختی آن‌هاست و می‌تواند مسیرشان را در مدار به‌درستی تعیین کند."


 


مترجم: آیدا رضایی/ مجله نجوم


منبع: space.com


 


 


توجه:


بازنشر مطالبی که گروه تحریریه فضای مجازی ماهنامه نجوم دروبگاه، کانال تلگرام، اینستاگرام و ... تولید می‌کنند، در دیگر رسانه‌های مکتوب و مجازی، به شرط ذکر منبع و نام نویسنده یا مترجم بلامانع است.


در غیر این صورت بدیهی است حق پیگیری قانونی، مطابق با قانون حمایت از مؤلفین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ماهنامه نجوم محفوظ خواهد بود.

  • گروه خبری : اخبار سایت,خارجی
  • کد خبر : 779
کلمات کلیدی