• 1396/03/06 - 21:22
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

جزئیات مدار سیاره هفتم منظومه تراپیست-۱ نهایی شد

به‌تازگی جزئیات مداری سیارۀ هفتم منظومۀ تراپیست-۱، که ابهام‌هایی در مورد آن وجود داشت، با رصدهای جدید تلسکوپ فضایی کپلر به‌ طور دقیق محاسبه و نهایی شد.


به‌تازگی جزئیات مداری سیارۀ هفتم منظومۀ تراپیست-۱، که ابهام‌هایی در مورد آن وجود داشت، با رصدهای جدید تلسکوپ فضایی کپلر به‌ طور دقیق محاسبه و نهایی شد.



به گزارش مجله نجوم به نقل از وبگاه ناسا، محققان دانشگاه واشنگتن با استفاده از داده‌های رصدی تلسکوپ فضایی کپلر دورۀ گردش سیارۀ هفتم منظومۀ تراپیست-۱، که با حرف انگلیسی h نامگذاری شده است، را ۱۹ روز تعیین کردند. هنگام اعلام کشف این منظومه در چهارم اسفند ۱۳۹۵ دورۀ تناوب گردش این سیاره به ‌طور دقیق مشخص نشده بود، اما حدود ۲۰ روز تخمین زده می‌شد. این سیاره که شش میلیون کیلومتر با ستارۀ مادر خود فاصله دارد در خارج از کمربند حیات به دور آن می‌گردد. 



همچنین بررسی‌های بیشتر داده‌های تلسکوپ فضایی اسپیتزر که نقشی کلیدی در کشف سیارات منظومۀ تراپیست-۱ داشته‌اند، الگوهای تشدید مداری را در میان سیارات این منظومه نشان می‌دهد. تشدید مداری هنگامی روی می‌دهد که به دلیل نیروی گرانشی میان سیارات یک منظومه و یا قمرهای یک سیاره، دوره تناوب گردش آن‌ها به دور ستاره یا سیارۀ مادر به‌صورت مضربی از یکدیگر دربیاید. برای مثال میان قمرهای آیو، اروپا و گانیمد که به دور سیارۀ مشتری می‌گردند تشدید مداری وجود دارد. هر ‌بار که گانیمد به دور مشتری می‌چرخد اروپا دو بار و آیو چهار بار به دور این سیاره می‌گردند. منظومۀ تراپیست-۱ منظومه‌ای فراخورشیدی است که از ستارۀ کوتولۀ سرخ سرد و هفت سیارۀ سنگی مشابه زمین که به دور آن می‌گردند، تشکیل شده است و در فاصلۀ ۴۰ سال نوری از زمین در صورت فلکی دلو قرار دارد. سیارات این منظومه، نخستین سیارات زمین‌مانند فراخورشیدی هستند که در گردش به دور ستاره‌ای از نوع کوتولۀ سرخ کشف شده‌اند. این منظومه از زمان اعلام خبر کشف آن در اسفند ۱۳۹۵ توجه بسیاری را به خود جلب کرده است.



 



مترجم: محمد عادل‌پور/ مجله نجوم



ویراستار: منا رجبیه فرد



منبع: وبگاه ناسا



 



بیشتر بخوانید:



کشف منظومه‌ای با هفت سیاره زمین‌مانند



سؤال‌ها بر سر امکان حیات روی سیارات منظومه ترپیست-۱



کشف امکان دادوستد حیات بین سیارات تراپیست-۱



 



توجه:


بازنشر مطالبی که گروه تحریریه فضای مجازی ماهنامه نجوم دروبگاه، کانال تلگرام، اینستاگرام و ... تولید می‌کنند، در دیگر رسانه‌های مکتوب و مجازی، به شرط ذکر منبع و نام نویسنده یا مترجم بلامانع است.


در غیر این صورت بدیهی است حق پیگیری قانونی، مطابق با قانون حمایت از مؤلفین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ماهنامه نجوم محفوظ خواهد بود.

  • گروه خبری : اخبار سایت,خارجی
  • کد خبر : 886
کلمات کلیدی