• 1396/02/18 - 00:13
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بیشترین تعداد سیاره‌هایی که می توان در منظومه‌ای شبیه ما جای داد

شان ریموند، اخترفیزیکدان آمریکایی، طرح جدید خود را از یک منظومه شمسی مصنوعی منتشر کرده است


تا به حال از خود پرسیده‌اید چند سیاره را می‌توان به‌دور یک ستاره گنجاند؟



شان ریموند Sean Raymond، اخترفیزیکدان آمریکایی، طرح جدید خود را از منظومه شمسی مهندسی‌شده (منظومه شمسی طراحی شده و مصنوعی) منتشر کرده است. وی پیش‌تر چنین طرحی را در سال 1393/2014 ارائه داده بود که می‌توانست 60 سیاره مانند زمین را در خود جای دهد.



اکنون ریموند مدلی طراحی کرده است که بیشترین تعداد سیاره‌هایی را که می‌توان در منطقه قابل سکونت یک ستاره (جایی که دما برای ماندن آب به حالت مایع مناسب است) گنجاند، نشان می‌دهد و این تعداد برابر 416 سیاره است.



ریموند در وبلاگش توضیح داده است که این سیارات باید به چه صورت قرار بگیرند تا جاذبه‌شان سبب برهم خوردن کل سیستم نشود. این مسئله در تعداد مدارهای هم‌مرکزی که می‌توان اطراف یک ستاره قرار داد بدون آن‌که سیستم ناپایدار شود، محدودیت ایجاد می‌کند.





ریموند متوجه شد، به لحاظ نظری، ستاره‌ای مانند خورشید می‌تواند 42 سیاره را فقط در یک مدار نگه دارد. در اطراف خورشید ما، می‌توان 6 حلقه 42 سیاره‌ای در منطقه قابل سکونت گنجاند، که در مجموع برابر است با 252 سیاره.



با این وجود، اگر هرکدام از این سیاره‌ها را نصف جرم زمین درنظر بگیریم، می‌توان 52 سیاره در 8 حلقه به‌دور خورشید مفروض شد، که ما را به عدد شگرف 416 سیاره می‌رساند. این همان چیزی است که ریموند آن را «حد نهایی منظومه شمسی مهندسی‌شده» می‌نامد.



هیچ راهی وجود ندارد که این منظومه به‌صورت طبیعی شکل بگیرد، اما ریموند به‌شوخی گفته است که تمدنی فوق هوشمند و پیشرفته می‌تواند آن را پدید آورد البته اگر توانایی ساخت سیاره را داشته باشد.



می‌توان از این هم فراتر رفت و سیارات را در مدارهای دیگری خارج از منطقه قابل سکونت نیز قرار داد، با این فرض که تمدن‌های پیشرفته فرازمینی قادرند این مناطق را قابل سکونت کنند. منظومه عجیب ریموند، می‌تواند تا 10769 سیاره را درخود داشته باشد، با درنظر گرفتن سیاره‌ها در ابعاد ماه، این عدد به 65000 سیاره به‌دور یک ستاره می‌رسد. 





آیا هیچ یک از این‌ها امکان پذیر است؟ در واقع خیر. اما تصور شکل احتمالی یک منظومه مصنوعی بسیار می‌تواند جالب باشد. کسی چه می‌داند، شاید در جایی موجوداتی فرازمینی درحال چیدن چنین سیستمی کنار هم باشند.



 



مترجم: آیدا رضایی / مجله نجوم



منبع: Iflscience.com



 



 



 



توجه:


بازنشر مطالبی که گروه تحریریه فضای مجازی ماهنامه نجوم دروبگاه، کانال تلگرام، اینستاگرام و ... تولید می‌کنند، در دیگر رسانه‌های مکتوب و مجازی، به شرط ذکر منبع و نام نویسنده یا مترجم بلامانع است.


در غیر این صورت بدیهی است حق پیگیری قانونی، مطابق با قانون حمایت از مؤلفین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ماهنامه نجوم محفوظ خواهد بود.


  


  • گروه خبری : اخبار سایت,خارجی
  • کد خبر : 865
کلمات کلیدی