• 1396/06/04 - 19:55
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

ایجاد گرفت‌های مصنوعی با فضاپیماها به کشف جهان‌های جدید کمک می‌کند

آزمایشگاهی در استنفورد درحال توسعه سامانه‌ای است که از فضاپیمای در حال گردش در مدار برای ایجاد گرفت‌های مصنوعی بهره می‌برد


میلیون‌ها نفر در ایالات متحده، خورشیدگرفتگی (کسوف) 30 مرداد/21 آگوست را مشاهده کردند. درحالی که خورشیدگرفتگی پدیده‌ای طبیعی است و هنگامی رخ می‌دهدکه سایه ماه روی بخشی از زمین می‌افتد، آزمایشگاهی در استنفورد درحال توسعه سامانه‌ای است که از فضاپیمای در حال گردش در مدار برای ایجاد گرفت‌های مصنوعی بهره می‌برد.



این سامانه از دستگاهی به‌نام استارشید (Starshade به معنی سایه ستاره) استفاده می‌کند تا مستقیما سیاره‌های خارج از منظومه شمسی را مشاهده کند. سیاره‌های فراخورشیدی در مقایسه با ستاره مادر خود بسیار کم‌نورند، در حدود 10 میلیارد بار کم‌نورتر. برای بهتر دیدن آن‌ها، سیمون دآمیکو (Simone D'Amico)، مدیر این آزمایشگاه در استنفورد، طرح سامانه‌ای کوچک متشکل از دو فضاپیما را ارائه داده است.



اولین فضاپیما که همان استارشید است، مسیر نور ستاره دور را مسدود می‌کند، مانند ماه که در هنگام کسوف راه عبور نور خورشید ما را می‌بندد. فضاپیمای دوم تلسکوپی است که در سایه مصنوعی کار می‌کند و به‌دنبال سیاره‌های فراخورشیدی می‌گردد.



دآمیکو، استادیار هواشناسی و فضانوردی در دانشگاه استنفورد، در بیانه‌ای گفت: «با اندازه‌گیری‌های غیرمستقیم، می‌توانید اجرام نزدیک به ستاره را شناسایی کنید و دوره تناوب و فاصله‌شان از ستاره را بفهمید. همه این اطلاعات مهم هستند، اما با مشاهده مستقیم می‌توانید ترکیبات شیمیایی سیاره را مشخص کنید و ممکن است نشانه‌های فعالیت‌های بیولوژیکی یعنی علائم حیات را مشاهده کنید.»



اما سامانه دآمیکو، که به همراه استاد فیزیک استنفورد و دانشمند سیارات فرامنظومه‌ای، بروس مکینتاش (Bruce Macintosh)، روی آن کار می‌کنند، آنقدر بزرگ نخواهد بود تا بتواند سیارات هم اندازه زمین را که می‌توانند میزبان حیات باشند مشاهده کند. ماموریتی که چنان قابلیتی داشته باشد، میلیاردها دلار هزینه در بر خواهد داشت چراکه در آن استارشید باید بسیار عظیم باشد (به‌طول ده‌ها متر) و در فاصله زیاد با فضاپیمای دیگر در اعماق فضا استقرار یابد، کاملا به‌دور از تداخل‌های نوری زمین.



 



آیدا رضایی/ مجله نجوم



منبع: space.com



 



 



 



 



توجه:


بازنشر مطالبی که گروه تحریریه فضای مجازی ماهنامه نجوم دروبگاه، کانال تلگرام، اینستاگرام و ... تولید می‌کنند، در دیگر رسانه‌های مکتوب و مجازی، به شرط ذکر منبع و نام نویسنده یا مترجم بلامانع است.


در غیر این صورت بدیهی است حق پیگیری قانونی، مطابق با قانون حمایت از مؤلفین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ماهنامه نجوم محفوظ خواهد بود.

  • گروه خبری : اخبار سایت,خارجی
  • کد خبر : 992
کلمات کلیدی