• 1397/12/18 - 20:50
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

از ماجراجویی‌های بعدی هایابوسا در سیارک ریوگو باخبر شوید

فضاپیمای ژاپنی هایابوسا ۲ (hayabusa 2 به معنی شاهین) در ۲ اسفند/۲۱ فوریه با موفقیت روی سیارک ریوگو فرود آمد و توانست نمونه‌های کوچکی از سطح آن برای تحلیل و بررسی گردآوری کند.


 فضاپیمای ژاپنی هایابوسا ۲ (hayabusa 2 به معنی شاهین) در ۲ اسفند/۲۱ فوریه با موفقیت روی سیارک ریوگو فرود آمد و توانست نمونه‌های کوچکی از سطح آن برای تحلیل و بررسی گردآوری کند. هایابوسا دارای ابزاری است که از آن گلوله‌های تانتالیوم پنج گرمی با سرعت ۳۰۰ متر در ثانیه خارج می‌شود. این فضاپیما به کمک این ابزار به سطح سیارک ریوگو شلیک کرد و هدف از شلیک این گلوله‌ها به سمت سیارک، جدا کردن سنگ‌هایی از سطح آن و ایجاد ابرهایی کوچک از گرد و غبار برای گردآوری نمونه بود. هایابوسا ذرات آزاد شده بر اثر ضربه را با ابزاری شیپوری‌شکل گردآوری کرد، اما این پایان کار آن در سیارک ریوگو نیست و ماجراجویی‌های شاهین ژاپنی ادامه دارد.



عملیات نمونه‌برداری دیگری نیز قرار است انجام شود که برای فروردین/آوریل برنامه‌ریزی شده است. این نمونه‌برداری از زیر سطح خواهد بود. در این عملیات، فضاپیما پرتابه‌ای مسی با جرم ۲/۵ کیلوگرم را از فاصلۀ ۵۰۰ متری به سمت سیارک شلیک خواهد کرد. انتظار می‌رود که دهانه‌ای با عرض دو متر ایجاد شود و مقادیر بسیاری مواد از زیر سطح سیارک آزاد شود. هایابوسا پیش از پایین رفتن و گردآوری نمونۀ نهایی خود چند هفته صبر خواهد کرد. پس از جمع‌آوری نمونه‌های زیرسطحی، فضاپیما به مشاهدات علمی خود از سیارک ریوگو ادامه خواهد داد.



هایابوسا پیش‌تر موفق به فرود آوردن سه سطح‌نورد روی ریوگو شده است و چهارمی را نیز قرار است در تیر۱۳۹۸/جولای۲۰۱۹ فرود آورد. در پایان سال جاری میلادی، هایابوسا ۲ موتورهای یونی‌اش را روشن خواهد کرد و طبق برنامه‌ریزی فعلی تا آذر۱۳۹۹/دسامبر۲۰۲۰ به زمین برخواهد گشت و نمونه‌های خود از سیارک ریوگو را داخل کپسولی به سمت زمین رها خواهد کرد. این محموله قرار است در استرالیا فرود آید. هنگامی که فضاپیما محموله‌اش را به سمت زمین بفرستد مسافت پیموده شدۀ آن به بیش از پنج میلیارد کیلومتر خواهد رسید اما ممکن است این پایان کار هایوسابا ۲ نباشد، چون هنوز سوخت کافی برای تمدید مأموریتش خواهد داشت؛ بنابراین ممکن است به سیارک دیگری در نزدیکی زمین فرستاده شود.



 



 



 



آیدا رضایی/ مجله نجوم



ویراستار: منا رجبیه فرد



منبع: iflscience.com



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



توجه:



بازنشر مطالبی که گروه تحریریه فضای مجازی ماهنامه نجوم دروبگاه، کانال تلگرام، اینستاگرام و ... تولید می‌کنند، در دیگر رسانه‌های مکتوب و مجازی به شرط ذکر منبع و نام نویسنده یا مترجم بلامانع است. در غیر این صورت، بدیهی است حق پیگیری قانونی مطابق با قانون حمایت از مؤلفین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ماهنامه نجوم محفوظ خواهد بود. 


  • گروه خبری : اخبار سایت,خارجی
  • کد خبر : 1342
کلمات کلیدی