آسمان در این هفته، 3 تا 9 بهمن
در هفتههای پیش از رقابت مسیه، در بهمن ماه، فرصت اندکی باقی است تا به کسب مهارتهای رصدی بپردازید یا مهارتهای پیشین خود را مرور کنید
در هفتههای پیش از رقابت مسیه، در بهمن ماه، فرصت اندکی باقی است تا به کسب مهارتهای رصدی بپردازید یا مهارتهای پیشین خود را مرور کنید.
هرچند در هفته پیشرو پدیدههای رصدی زیادی در آسمان قابل رویت نیست؛ اما با توجه به فاز ماه تا پایان روزهای پنجشنبه و جمعه فرصت مناسبی خواهید داشت تا به رصد اجرام ژرف آسمان بپردازید.
تنها پدیده رصدی این هفته مقارنه ماه و ستاره دبران با جدایی زاویهای 2.8 درجه است که در حوالی ساعت 17:49 در شنبه 7 بهمن روی میدهد.
حدود ساعت 5:30 صبح میتوانید شاهد طلوع سیاره زحل از افق جنوب شرقی باشید. زحل که مدتی طولانی در شامگاه و پس از غروب قابل رویت بود، این روزها در صبحگاه و پیش از طلوع خورشید در موقعیت رصدی مناسبی قرار دارد. برای یافتنش میتوانید از صورت فلکی قوس استفاده کنید یا در جنوب شرقی آسمان به جستوجوی جرمی که از سایر ستارهها پرنورتر است بپردازید.
مریخ و مشتری که این شبها در صورت فلکی میزان قرار دارند، حوالی ساعت 3 بامداد طلوع میکنند و یافتنشان باتوجه به درخشش خیرهکننده مشتری کار دشواری نیست. مشتری با قدر ظاهری تقریبی منفی 1.9 پرنورترین سوژهای است که این شبها میتوان در آسمان جستوجو کرد (البته به جز ماه).
مریخ هم که مانند یک ستاره سرخ در آسمان میدرخشد، کمتر از 10 درجه از مشتری فاصله دارد و یافتنش کار دشواری نیست.
بهمن ماه، اگرچه ماه سردی است، اما آخرین فرصت های شما برای تمرین پیش از رقابت مسیه است. این شبها را از دست ندهید و برای ارتقای مهارت های رصدی خود تلاش کنید. فرصت طلایی رصد اجرام موجود در صور فلکی حوت و قیطس را از دست ندهید. این اجرام در زمان رقابت مسیه اجرام بحرانی خواهند بود.
محمد صالح تیمار/ مجله نجوم
توجه:
بازنشر مطالبی که گروه تحریریه فضای مجازی ماهنامه نجوم در وبگاه، کانال تلگرام، اینستاگرام و ... تولید میکنند، در دیگر رسانههای مکتوب و مجازی، به شرط ذکر منبع و نام نویسنده یا مترجم بلامانع است. در غیر این صورت بدیهی است حق پیگیری قانونی، مطابق با قانون حمایت از مؤلفین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ماهنامه نجوم محفوظ خواهد بود