آسمان در این هفته، 23 امرداد تا 30 امرداد
طبق روال هر دوشنبه شما به مهمانی آسمان شب دعوت شدهاید.
سیاره غولپیکر مشتری همچنان در صورت فلکی دوشیزه یا همان سنبله است و با نزدیک شدن به پایان فصل تابستان، ارتفاع این سیاره از افق غربی کمتر میشود. در حال حاضر میتوانید سیاره مشتری را همچون شیئی پرنور پس از غروب خورشید در سمت غرب آسمان با چشم غیرمسلح رصد کنید. اگر از یک ابزار رصدی مانند دوربین دوچشمی 80x20 استفاده کنید میتوانید چهار قمر گالیلهای این سیاره را نیز رصد کنید و اگر از تلسکوپی با دهانه 8 اینچ یا بزرگتر برای رصد آن استفاده کنید علاوه بر رصد چهار قمر گالیلهای آن، میتوانید کمربندهای قهوهای رنگ مشتری را نیز رصد کنید.
سیاره زیبای زحل مانند جواهری در میان قلب راه شیری خودنمایی میکند. این سیاره پس از تاریک شدن آسمان در سمت جنوب و در ارتفاع حدودا 35 درجهای افق مانند ستارهای نسبتا درخشان با چشم غیرمسلح قابل رویت است. اگر برای رصد این سیاره از بزرگنمایی زیاد استفاده کنید میتوانید شکافهای روی سطح حلقههای آن و همچنین سایه سیاره را روی آنها رصد کنید.
سیاره زهره در صورت فلکی جوزا یا دوپیکر قرار دارد و برای رصد آن باید تا قبل از طلوع خورشید منتظر بمانید. این سیاره پرنور و درخشان را در این هفته میتوانید حدود ساعت 4 بامداد در سمت شرق آسمان مانند ستارهای درخشان رصد کنید.
اختفای ستاره گاما-ثور با ماه
در بامداد روز 25 امرداد ساعت 3:10 اختفای ماه با ستاره گاما-ثور روی خواهد داد. این پدیده را میتوانید با تلسکوپ رصد و زمانسنجی کنید و پس از آن گزارش زمانسجی خود را برای مجمع زمانسنجی اختفا و گرفت ارسال کنید.
مقارنه ماه با سیاره زهره
در صبحگاه 28 امرداد هلال زیبای ماه در کنار سیاره زهره قرار میگیرد و نمای با شکوهی را پدیدار میکند. میتوانید برای رصد و عکس برداری از این پدیده ساعت 4:30 دقیقه صبح روز 28 امرداد به سمت شرق آسمان نگاه کنید و در ارتفاع 10 درجهای از افق شاهد این پدیده باشید.
عرفان احمدی/ مجله نجوم
توجه:
بازنشر مطالبی که گروه تحریریه فضای مجازی ماهنامه نجوم دروبگاه، کانال تلگرام، اینستاگرام و ... تولید میکنند، در دیگر رسانههای مکتوب و مجازی، به شرط ذکر منبع و نام نویسنده یا مترجم بلامانع است.
در غیر این صورت بدیهی است حق پیگیری قانونی، مطابق با قانون حمایت از مؤلفین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ماهنامه نجوم محفوظ خواهد بود.