• 1396/07/10 - 23:54
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

آسمان در این هفته، 10 تا 17 مهر

آسمان شفاف و جذاب پاییز مملو است از پدید‌ه‌های کم‌نظیری که رویت آن‌ها هر انسانی را به وجد می‌اورد. شب‌های سرد و بلند و راز آلود پاییز فرصت مناسبی است تا به رصد این پدیده‌ها بپردازید


آسمان شفاف و جذاب پاییز مملو است از پدید‌ه‌های کم‌نظیری که رویت آن‌ها هر انسانی را به وجد می‌اورد. شب‌های سرد و بلند و راز آلود پاییز فرصت مناسبی است تا به رصد این پدیده‌ها بپردازید و مهارت‌های رصدی خود را تقویت کنید. حتی آغاز تمرینات برای شرکت در ماراتن‌های رصدی پایان سال، همین شب‌ها است.



پس لباس‌های گرم خود را برتن کنید و با اندکی خوراکی قندی و نوشیدنی گرم به استقبال آسمان شب بروید.

همانند هفته‌های گذشته، سیاره زیبای زحل در صورت فلکی مارافسای قرار دارد. حلقه‌های زحل در 9 مهرماه به بهترین وضعیت رصدی خود رسیدند و شب‌های پیش‌رو فرصت مناسبی برای رصد آن‌ها است. این وضعیت تا 15 سال دیگرتکرار نخواهد شد( جزئیات رصد حلقه‌ها در پست‌های قبلی آمده است).







اورانوس همچنان در صورت فلکی حوت است و برای رصد آن می‌توانید از ابزار‌های کوچک و متوسط استفاده کنید. با اندکی جست‌وجو این سیاره با قدر ظاهری تقریبا 5.8 در نزدیکی ستاره اومیکرون-حوت خواهید یافت.

زهره و مریخ نیز اندکی پیش از طلوع خورشید از افق مشرق طلوع خواهند کرد و به راحتی می‌توانید آن ها را بیابید. سیاره زهره با قدر ظاهری حدودا منفی 3.8، پس از ماه و خورشید  پرنور‌ترین جسمی است که در آسمان به چشم می‌خورد و مریخ چند درجه پایین‌تر از زهره، همانند یک ستاره سرخ رنگ توجه شما را جلب خواهد کرد.







از جذابیت‌های آسمان این هفته مقارنه مریخ و زهره با جدایی زاویه‌ای 0.3 درجه است! این مقارنه که در ساعت 4:24 صبح 14 مهر رخ می‌دهد سوژه مناسبی برای عکاسان آسمان است.







15 مهرماه حوالی ساعت 23:13 شاهد اوج اختفای ستاره مو-قیطس با ماه خواهیم بود. این ستاره که از قدر ظاهری 4.3 می درخشد در پنج ضلعی سر قیطس که نماد سر یک نهنگ بزرگ است قرار دارد.







اختفای ماه و ستاره الدبران در صورت فلکی ثور از دیگر پدیده‌های جذاب این هفته است. آغاز این اختفا فقط در شمال شرق ایران قابل رویت خواهد بودو در ساعت 21:05 به وقت مرکزی ایران این اختفا پایان می‌یابد ( برای اطلاع از زمان دقیق اختفاها (با دقت ثانیه) از نرم افزار Occult استفاده کنید).





سیاره عطارد که به سبب جدایی زاویه‌ای اندک با خورشید معمولا منجمان را به دردسر می اندازد ساعت00:23 بامداد 17 مهر در مقارنه خارجی قرار می‌گیرد.







زیبایی های آسمان پاییز را از دست ندهید. حتی با ابزار‌های کوچک می‌توانید به کاوش سوژه‌های نابی همچون سحابی جبار، سحابی سیاره‌نمای جمجمه و کهکشان اندرومدا بپردازید.



 



محمد صالح تیمار/ منجم آماتور



تصویرسازی: محمد صادق فغان پور



 



 



 




توجه:




بازنشر مطالبی که گروه تحریریه فضای مجازی ماهنامه نجوم دروبگاه، کانال تلگرام، اینستاگرام و ... تولید می‌کنند، در دیگر رسانه‌های مکتوب و مجازی، به شرط ذکر منبع و نام نویسنده یا مترجم بلامانع است.


در غیر این صورت بدیهی است حق پیگیری قانونی، مطابق با قانون حمایت از مؤلفین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ماهنامه نجوم محفوظ خواهد بود.

  • گروه خبری : اخبار سایت,داخلی
  • کد خبر : 1037
کلمات کلیدی