• 1398/07/16 - 00:08
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
برای ثبت حرکت یک دست‌ساخته بشر در پهنه آسمان برگزار می‌شود

رقابت عکاسی ما و فضا

ماهنامه نجوم با همکاری سازمان فضایی ایران، ویژه برنامه رقابت عکاسی از ماهواره‌ها و ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) را به مناسبت هفته جهانی فضا برگزار می‌کند.



بیش از شش دهه از آغاز عصر فضا و پرتاب نخستین ماهواره دست ساخت بشر به فضا می‌گذرد. از آن زمان تا کنون هزاران ماهواره با کارکردهای متنوع به فضا پرتاب شده‌اند و زندگی بشر را دست‌خوش تحولات اساسی کرده‌اند. فراتر از ماهواره‌ها، سازه‌های فضایی جذاب و بسیار اثربخشی همچون تلسکوپ فضایی هابل یا ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) وجود دارند که سال‌هاست در حال گردش به دور زمین هستند.



شاید بارها برایتان پیش آمده در یک شب صاف و پرستاره، زمانی که محو تماشای شکوه آسمان شب بودید، نقطه نورانی درخشان همچون یک ستاره سیار و متحرک برای دقایقی در آسمان ظاهر و سپس محو می‌شود. ثبت و عکاسی از گذر ماهواره‌ها در پهنه آسمان شب، همواره از سوژه‌های جذاب عکاسی نجومی بوده و هست. 



ماهنامه نجوم با همکاری سازمان فضایی ایران، ویژه برنامه رقابت عکاسی از ماهواره‌ها و ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) را به مناسبت هفته جهانی فضا برگزار می‌کند. از علاقه‌مندان به عکاسی نجومی و عکاسی از ماهواره‌ها دعوت می‌شود در این رقابت جذاب شرکت کنند. این رقابت در دو بخش نمای باز و نمای تلسکوپی برگزار می‌شود. و در هر بخش، به دو نفر برگزیدگان جوایزی اهدا می‌شود. 



 



داوران: 



امیرحسین ابوالفتح، مدرس و عکاس نجومی



امیر شاهچراغیان، مدرس و عکاس نجومی 



پریسا باجلان، مدرس و عکاس نجومی



 



جوایز :



در بخش عکاسی منظره از گذر ماهواره‌ها و ISS:  به دو نفر از برگزیدگان هدیه نقدی 250 هزار تومانی 



در بخش عکاسی تلسکوپی از گذر ماهواره‌ و ISS:  به دو نفر از برگزیدگان هدیه نقدی  500 هزار تومانی



 



 



شرایط شرکت در رقابت عکاسی: 



1- رقابت در دو بخش نمای باز و تلسکوپی برگزار می‌شود. هر شرکت‌کننده مجاز است در هر دو بخش حداکثر دو اثر ارسال کند.



2- عکس‌های گرفته شده، محدودیت زمانی ندارند و در صورتی که عکس در سال‌های گذشته گرفته شده یا برای سایر رقابت‌های عکاسی ارسال شده است، منعی ندارد و امکان شرکت در رقابت عکاسی «ما و فضا» وجود دارد.



3- عکس‌های ارسالی بایستی در سایز مناسب ارسال شوند. به طوری که اندازه بزرگ‌ترین ضلع عکس حتما 1400 پیکسل باشد. کیفیت (Quality) عکس را به گونه‌ای تنظیم کنید که حجم عکس از 1.5 مگابایت بیشتر نشود.



4-  فایل‌ها با فرمت JPG و به نام خود عکاس نام‌گذاری و شماره‌گذاری شود.



5- اطلاعات ثبت شده دوربین باید در عکس‌های ارسالی قابل رویت باشد.



6- ارسال عکس از سوی اشخاص به منزله قبول مالکیت اثر و اصالت آن تلقی می‌شود. در غیر این صورت اثر مورد نظر در هر مرحله از مسابقه حذف و جوایز آن پس گرفته خواهد شد.



7- حتما نسخه اصلی عکس و فایل RAW برای مراحل بعد گزینش و داوری آثار بایستی موجود باشد. 



8-  همراه با ارسال آثار، به طور جداگانه جزئیاتی درباره زمان و مکان عکاسی، ابزارهای استفاده شده و همچنین توضیح دقیق‌تر درباره روش عکاسی و سوژه عکاسی (چه نوع ماهواره‌ یا سازه فضایی بوده است)، حداکثر در 300 کلمه، در قالب فایل Word با متن و پاراگراف‌های مرتب شده ارسال کنید.



9-  تمامی تصاویر و فایل توضیحی Word همه یکجا در یک ایمیل ارسال شود. لطفا از ارسال آثار به صورت پراکنده خودداری شود. و حتما در عنوان ایمیل (Subject) به رقابت عکاسی از ماهواره‌ها اشاره کنید. 



10-  همراه با ارسال آثار،  نام و نام خانوادگی و شماره موبایل خودتان را در ایمیل‌ ذکر کنید.



11-  لطفا برای داوری آثار در صورتی که تصاویر منتخب را در فضای مجازی منتشر می‌کنید، از هشتگ #ماوفضا نیز استفاده کنید. 



 



مهلت ارسال آثار: 10 آبان 1398



تاریخ اعلام نتایج: 19 آبان 1398 روز جهانی علم در خدمت توسعه



ایمیل دبیرخانه برای ارسال آثار:  nojum.festival@gmail.com



 





 


 


 


 


 


 


 


 


  • گروه خبری : اخبار سایت,داخلی
  • کد خبر : 1381
کلمات کلیدی