• 1397/01/11 - 01:12
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

مورد عجیب ابرنواختر غنی از کلسیم

تصویرجدید هابل، کهکشانی مارپیچی به نامNGC 5714 را نشان می‌دهد که در فاصله‌ای حدود 130 میلیون سال نوری از ما در صورت فلکی عوا واقع است.


تصویرجدید هابل، کهکشانی مارپیچی به نامNGC 5714  را نشان می‌دهد که در فاصله‌ای حدود 130 میلیون سال نوری از ما در صورت فلکی عوا واقع است.



کهکشانNGC 5714  به عنوان یک کهکشان مارپیچی طبقه‌بندی شده است اما بازوی مارپیچی آن، که ویژگی‌ اصلی کهکشان‌های مارپیچی است تقریبا از دید ما قابل مشاهده نیست زیرا جهت این کهکشان نسبت به ما به گونه‌ای است که از لبه دیده می‌شود.



NGC 5714 را ویلیام هرشل در سال 1166 شمسی/ 1787میلادی کشف کرد و در سال 1382/ 2003 رویدادی جالب و نادر در آن رخ داد؛ ابرنواختری کم‌نور حدود هشت هزار سال نوری پایین‌تر از برآمدگی مرکزی آن ظاهر شد.



ابرنواخترها انفجارهای عظیم و خشونت بار ستاره‌های پرجرم در حال مرگ هستند و ابرنواختری که درNGC 5714  منفجر شد به عنوان ابرنواختری از نوعIb / c  طبقه‌بندی شده و به نام ابرنواخترSN 2003dr  شناخته می‌شود.  این ابرنواختر برای اخترشناسان جالب بود زیرا در طیف آن نشانه‌های کلسیم به شدت مشاهده می‌شد. ابرنواخترهای غنی از کلسیم نادرند و از این رو برای ستاره‌شناسان بسیار با اهمیت هستند‌‌. ستاره‌شناسان هنوز برای توضیح این انفجارهای خاص تلاش می‌کنند؛ زیرا وجود آن‌ها چالشی برای مشاهدات و نظریه‌ها است.به طور خاص، ظهور آن‌ها در خارج از کهکشان‌ها، درخشندگی کمترشان نسبت به سایر ابرنواخترها و تکامل سریع آن‌ها پرسش‌هایی پیش روی پژوهشگران قرار داده است.





 تمام نقاط در پس زمینه این کهکشان، کهکشان‌هایی هستند که در فاصله بسیار دورتری واقع اند.



محمدصادق فغان پور/ مجله نجوم



منبع: spacetelescope.org



 



 



 



 



 



 



 



 



توجه:



بازنشر مطالبی که گروه تحریریه فضای مجازی ماهنامه نجوم دروبگاه، کانال تلگرام، اینستاگرام و ... تولید می‌کنند، در دیگر رسانه‌های مکتوب و مجازی، به شرط ذکر منبع و نام نویسنده یا مترجم بلامانع است. در غیر این صورت بدیهی است حق پیگیری قانونی، مطابق با قانون حمایت از مؤلفین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ماهنامه نجوم محفوظ خواهد بود.




 



 



 


  • گروه خبری : اخبار سایت,خارجی
  • کد خبر : 1194
کلمات کلیدی