• 1396/08/13 - 20:24
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

مدلی رایانه‌ای به یافتن سیاره‌های زیست‌پذیر کمک می‌کند

پژوهشگران در موسسه پژوهش‌های فضایی گودارد ناسا، مدل رایانه‌ای جدیدی را ساخته‌اند که قابلیت تعیین سیاره‌های فراخورشیدی قابل زیست را دارد


پژوهشگران در موسسه پژوهش‌های فضایی گودارد ناسا، مدل رایانه‌ای جدیدی را ساخته‌اند که قابلیت تعیین سیاره‌های فراخورشیدی قابل زیست را دارد.



ستاره‌شناسان از تلسکوپ‌های فروسرخ نزدیک (فروسرخ با کمترین طول موج) استفاده کردند تا در جو سیاره‌های دور به‌دنبال بخار آب بگردند. تا جایی که می‌دانیم، آب برای زندگی حیاتی است و سیاره قابل زیست باید بتواند اقیانوس‌هایش را  میلیاردها سال حفظ کند. ما نمی‌توانیم این اقیانوس‌ها را به‌طور مستقیم شناسایی کنیم اما تجهیزات ما می‌توانند آثاری از چرخه آب را در این سیاره‌ها کشف کنند. مسئله این است که صرفا یافتن آب مایع در بالای جو به معنی مناسب بودن شرایط برای حیات نیست.



در این پژوهش، گروه به تغییرات میزان آب در جو سیاره فراخورشیدی، بسته به مقدار نور موجود و همچنین برهم‌کنش‌های آن با ستاره‌اش توجه کرد. خروجی این مدل سه بعدی به طرز باور نکردنی‌ای واقع‌گرایانه است و ستاره‌شناسان امیدوارند قابل مقایسه با مشاهدات واقعی باشد.



سرپرست نویسندگان، یوکا فوجی (Yuka Fujii) در بیانیه‌ای گفت: «با استفاده از مدلی که شرایط جو را واقع‌بینانه‌تر شبیه‌سازی می‌کند، فرایند جدیدی را کشف کردیم که در زیست‌پذیری سیاره‌های فراخورشیدی تعیین کننده است و ما را در شناسایی نامزدهای مناسب برای پژوهش‌های آینده راهنمایی می‌کند.»



کمیت بسیار مهم در این پژوهش میزان بخار آب جو است. بسته به مقدار نوری که سیاره دریافت می‌کند، این کمیت ممکن است تغییر کند و می‌تواند به نقطه‌ای برسد که بیشتر آب تبخیر شده و سیاره به دنیایی ابری در حالت گلخانه مرطوب تبدیل شود. گردش جوی بستگی بسیاری به ستاره دارد، چیزی که در نتایج مدل‌های تک‌بعدی قبلی دقیقا معلوم نبود.



آنتونی دل جنیو (Anthony Del Genio)، یکی از نویسندگان مقاله، در این زمینه اظهار داشت: «اگر دمای ستاره را بدانیم، می‌توانیم تشخیص دهیم سیاره‌هایی که به ستاره‌شان نزدیک هستند، امکان قرار گرفتن در حالت گلخانه مرطوب را دارند یا خیر. نهایت توان فناوری امروزی برای کشف مقادیر اندک بخار آب در جو سیاره‌های فراخورشیدی به کار گرفته خواهد شد. اگر آب کافی برای شناسایی وجود داشته باشد، احتمالا به این معنی است که سیاره در حالت گلخانه مرطوب است.»



تلسکوپ‌های جدیدتر و قوی‌تر در چند سال آینده به ما کمک خواهد کرد تا سیاره‌های فرامنظومه‌ای بیشتری کشف کنیم و اطلاعات بیشتری درباره اجرامی که از قبل می‌شناخته‌ایم بدست آوریم. چنین مدل‌هایی به ستاره‌شناسان این امکان را خواهد داد تا زمان رصد را که محدود است به بررسی سیاره‌هایی که به نظر می‌رسند قابل زیست باشند، اختصاص دهند.



 



آیدا رضایی/ مجله نجوم



منبع: iflscience.com



 



 



 



 



 




توجه:




بازنشر مطالبی که گروه تحریریه فضای مجازی ماهنامه نجوم دروبگاه، کانال تلگرام، اینستاگرام و ... تولید می‌کنند، در دیگر رسانه‌های مکتوب و مجازی، به شرط ذکر منبع و نام نویسنده یا مترجم بلامانع است.در غیر این صورت بدیهی است حق پیگیری قانونی، مطابق با قانون حمایت از مؤلفین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ماهنامه نجوم محفوظ خواهد بود.


 




 




 



 


  • گروه خبری : اخبار سایت,خارجی
  • کد خبر : 1077
کلمات کلیدی