• 1396/11/25 - 18:38
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

قمرهای زحل در عکس خیره‌کننده ناسا خودنمایی می‌کنند

ناسا تصویر فوق‌العاده‌ای را از قمر زحل، رئا (Rhea) بازنشر کرده است که در آن در حال عبور از مقابل تیتان، قمر دیگر زحل است. این تصویر را فضاپیمای کاسینی که اکنون نابود شده، در 28 آبان 1388 /19 نوامبر 2009 از فاصله 1.148 میلیون کیلومتری رئا گرفته است.


ناسا تصویر فوق‌العاده‌ای را از قمر زحل، رئا (Rhea) بازنشر کرده است که در آن در حال عبور از مقابل تیتان، قمر دیگر زحل است. این تصویر را فضاپیمای کاسینی که اکنون نابود شده، در  28 آبان 1388 /19 نوامبر 2009  از فاصله 1.148 میلیون کیلومتری رئا گرفته است.



در این عکس، رئا در جلو و تیتان به‌صورت مه‌آلود در پس زمینه دیده می‌شود. با وجود اینکه هر دو قمر، به‌دور زحل می‌چرخند، می‌توانید به‌وضوع دو دنیای متفاوت را در یک قاب ببینید.



قطر رئا 1527 کیلومتر اندازه‌گیری شده و بعد از تیتان، بزرگترین قمر زحل است. به دلیل نبود فعالیت‌های زمین‌شناختی، سطح رئا قدیمی است. به این ترتیب بسیاری از دهانه‌های آن از برخوردها حفظ شده و یکی از قمرهای زحل با بیشترین تعداد دهانه‌های برخوردی است. 



ما همچنین فکر می‌کنیم که رئا جو بسیار رقیقی دارد که اگزوسفر نامیده می‌شود و سامانه حلقه‌ایش نیز بسیار کم‌نور است. درکل، مکان نسبتا جالب و شگفت‌انگیزی است.



در مقابل جو تیتان به قدری غلیظ است که ما حتی نمی‌توانیم سطحش را بینیم. در اینجا دریاها و دریاچه‌های هیدروکربنی وجود دارد-تنها مکان شناخته شده در منظومه شمسی به‌جز زمین که روی سطحش پهنه‌هایی از یک مایع وجود دارد.



قطر تیتان 5151 کیلومتر است، که کمی بزرگتر از عطارد و دو برابر اندازه ماه ماست. این قمر باران، باد و بسیاری از پدیده‌های دیگر مشابه زمین را دارد. اگر جوی سمی شامل 98.4 درصد نیتروژن،  1.6 درصد متان و کمتر از 0.2 درصد هیدروژن نداشت، تقریبا مانند سیاره خودمان به‌نظر می‌رسید.





اما این عکس در واقع پیچیدگی‌های شگفت انگیز قمرها و دنیاهای مختلف منظومه شمسی ما را به نمایش می‌گذارد. درست است که تیتان و رئا فقط دو قمر از 62 قمر شناخته شده زحل هستند اما ظاهرشان کاملا با هم متفاوت است.



اکنون ناسا بعد از اینکه با فضاپیمای کاسینی به کاوش تیتان پرداخت و در سال 1384/ 2005 نیز کاوشگر هویگنس را بر سطح آن فرود آورد، دوباره قصد دارد به این قمر بازگردد. با پایان ماموریت کاسینی در شهریور 1396/سپتامبر 2017، بسیاری امید به ادامه اکتشافات در بخش بیرونی‌تر منظومه شمسی را دارند و این ماموریت به خوبی به ما یادآوری می‌کند که چه چیزی در آنجا در انتظار ماست.



آیدا رضایی/ مجله نجوم



منبع: iflscience.com



 



 



 



 



 



 




توجه:




بازنشر مطالبی که گروه تحریریه فضای مجازی ماهنامه نجوم دروبگاه، کانال تلگرام، اینستاگرام و ... تولید می‌کنند، در دیگر رسانه‌های مکتوب و مجازی، به شرط ذکر منبع و نام نویسنده یا مترجم بلامانع است.در غیر این صورت بدیهی است حق پیگیری قانونی، مطابق با قانون حمایت از مؤلفین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ماهنامه نجوم محفوظ خواهد بود.


  • گروه خبری : اخبار سایت,خارجی
  • کد خبر : 1160
کلمات کلیدی