• 1397/03/07 - 15:07
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در فرایند آماده‌سازی دوربین‌های فضاپیمای تس:

جدیدترین شکارچی سیاره‌ها نمای خیره‌کننده‌ای از کیهان ثبت کرد

جدیدترین فضاپیمای ناسا که به یافتن سیاره‌ها اختصاص داده شده و عازم جست‌وجوی جهان‌های فرای منظومه شمسی است، به تازگی تصویر آزمایشی فوق‌العاده‌ای را از کیهان ثبت کرده است.


جدیدترین فضاپیمای ناسا که به یافتن سیاره‌ها اختصاص داده شده و عازم جست‌وجوی جهان‌های فرای منظومه شمسی است، به تازگی تصویر آزمایشی فوق‌العاده‌ای را از کیهان ثبت کرده است.



ماهواره نقشه‌بردار گذر سیاره‌های فراخورشیدی یا تس (TESS) که 29 فروردین /18 آوریل پرتاب شد، پنجشنبه 27 اردیبهشت/ 17 مه از فاصله هشت هزار کیلومتری ماه گذشت و در این حین، یکی از چهار دوربینش را آزمایش کرد. حاصل این تصویربرداری، عکسی شد که تعداد عظیمی از ستاره‌ها یعنی 200 هزار ستاره را شامل می‌شود. مدت نوردهی دو ثانیه بود که فراوانی ستاره‌های آسمان شب را به خوبی به ما یادآوری می‌کند.



در این عکس می‌توانید لبه سحابی گونی زغال (Coalsack Nebula) را در گوشه راست بالا ببینید که در فاصله 600 سال نوری از زمین واقع شده است. ستاره درخشانی که در قسمت پایین عکس می‌بینید یک منظومه ستاره‌ای سه‌تایی به‌ نام بتا قنطورس است که 390 سال نوری با زمین فاصله دارد.





ناسا گفت: «در طی بخشی از مراحل راه‌اندازی دوربین، گروه علمی نوردهی آزمایشی دو ثانیه‌ای را با استفاده از یکی از چهار دوربین‌ تس(TESS)  انجام داد. مرکز این تصویر صورت فلکی جنوبی قنطورس است و بیش از 200 هزار ستاره را به نمایش گذاشته است.»



تس در حال عبور از کنار ماه بود تا به یاری گرانش آن، به مدار غیرعادی نهایی خود برسد که چشم‌اندازی از کل آسمان را در برابرش قرار می‌دهد. در مجموع، انتظار می‌رود تس منطقه‌ای در حدود 400 برابر بزرگتر از این تصویر را بررسی کند. در اواسط خرداد/ اوایل ماه ژوئن، این فضاپیما عکسی آزمایشی با کیفیت تصاویر علمی از آسمان شب خواهد گرفت، و پیش‌بینی می‌شود فعالیت‌های علمی آن از اوایل تیر/ اواسط ژوئن آغاز شود. امید می‌رود تس حدود 20 هزار سیاره فراخورشیدی را با تمرکز بر ستاره‌هایی با فاصله 30 تا 300 سال نوری از زمین پیدا کند.



این فضاپیما با رصد افت نور ستاره بر اثر عبور سیاره از مقابلش، سیاره‌ها را پیدا می‌کند که به روش گذر معروف است. بیشتر سیاره‌هایی که تس پیدا می‌کند، یعنی غول‌های گازی و یا ابرزمین‌ها، بزرگ خواهند بود. البته چند صد سیاره ابعادی کوچکتر از دو برابر زمین خواهند داشت و احتمالا سنگی خواهند بود.



تس کاوش‌هایش را بر شالوده کار شکارچی سیاره‌های کنونی ناسا، تلسکوپ کپلر، بنا خواهد کرد تا به شکل بی‌سابقه‌ای دانش ما را از سیاره‌های فراخورشیدی گسترش دهد. اگر بر مبنای این تصویر قضاوت کنیم، مشخص است که اکتشافات پرهیجانی را در پیش خواهیم داشت.



 



آیدا رضایی/ مجله نجوم



منبع: iflscience.com 



 



 



 



 



 



 



 



 



 




 




 



 



 




توجه:



بازنشر مطالبی که گروه تحریریه فضای مجازی ماهنامه نجوم دروبگاه، کانال تلگرام، اینستاگرام و ... تولید می‌کنند، در دیگر رسانه‌های مکتوب و مجازی به شرط ذکر منبع و نام نویسنده یا مترجم بلامانع است. در غیر این صورت، بدیهی است حق پیگیری قانونی مطابق با قانون حمایت از مؤلفین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ماهنامه نجوم محفوظ خواهد بود.




 




 

  • گروه خبری : اخبار سایت,خارجی
  • کد خبر : 1244
کلمات کلیدی