• 1397/08/01 - 00:55
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

به دنبال حرکت پسماندهای فضایی در آسمان با کمک لیزر

هنرمندی هلندی پروژۀ جالبی به راه انداخته است که فراوانی پسماندها در مدار زمین را برای عموم نمایان می‌کند. این هنرمند هلندی، با نام دان روزگارد، در ۵ اکتبر/۱۳ مهر از پروژه‌ای به نام آزمایشگاه پسماند فضایی رونمایی کرد.


هنرمندی هلندی پروژۀ جالبی به راه انداخته است که فراوانی پسماندها در مدار زمین را برای عموم نمایان می‌کند. این هنرمند هلندی، با نام دان روزگارد، در ۵ اکتبر/۱۳ مهر از پروژهای به نام آزمایشگاه پسماند فضایی (Space Waste Labرونمایی کرد. این پروژه شامل تاباندن لیزرهای عظیم به آسمان است. لیزرها با ردیابی داده‌ها از آژانس فضایی اروپا پسماندهای فضایی در حال گردش به دور مدار زمین را نشانه می‌گیرند و آن‌ها را برای افراد در حال تماشای آسمان، در حین اجرای این طرح، نمایان می‌کنند.



طبق گفتۀ روزگارد، مشاهدۀ فضا به روشی بهتر ضروری است. از نظر او پسماند فضایی ضایعه‌ای در جهان ماست و باید برطرفشان کرد. تخمین‌ زده شده است که ۲۹هزار تکه زبالۀ بزرگ‌تر از ده سانتی‌متر در حال گردش به دور زمین‌اند. این تکه‌ها شامل قطعات فضاپیما، موشک و سایر پسماندهای فعالیت‌های انسانی و میلیون‌ها تکۀ کوچک است که اگر مدیریت نشده باقی بمانند، ممکن است برای ماهواره‌های داخل مدار مشکل ایجاد کنند.



پروژۀ روزگارد برای برجسته کردن مسئلۀ پسماندهای فضایی طراحی شده است و ژانویۀ ۲۰۱۹/ دی ۱۳۹۸ راه‌اندازی خواهد شد. در این طرح قرار است از ال‌ای‌دی‌هایی بلند برای ایجاد پرتوهایی که تکه‌های پسماند را در آسمان دنبال می‌کنند استفاده شود. این طرح ابتکاری برای نشان دادن مشکل پسماند فضایی است؛ به همین دلیل، فقط نمایش لیزر نیست و از مردم می‌خواهد راهی برای مقابله با مسئلۀ پسماند فضایی در سال‌های پیش‌ رو پیدا کنند. پروژۀ روزگارد روشی نوین برای مطرح کردن این مسئله با عموم مردم است.



تاکنون پیشنهادهای بسیاری درطول سال‌ها برای حل مسئلۀ پسماندهای فضایی مطرح شده است که یکی از آن‌ها استفاده از لیزرهای پرقدرت‌تر برای پرتاب زباله‌ها به خارج از آسمان است. ماه گذشته نیز در مأموریتی به نام حذف زباله، با هدایت کشور بریتانیا، یک توری برای جمع‌آوری زباله‌های فضایی در مدار زمین با موفقیت آزمایش شد. آن‌ها درحال برنامه‌ریزی روشی دیگر به شکل نیزه و بادبانی بزرگ و کشیده برای خارج کردن زباله‌ها از مدار هستند.



 



 



ترجمه: آیدا رضایی/ مجله نجوم



ویراستار: منا رجبیه فرد



منبع: iflscience.com



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



توجه:



بازنشر مطالبی که گروه تحریریه فضای مجازی ماهنامه نجوم دروبگاه، کانال تلگرام، اینستاگرام و ... تولید می‌کنند، در دیگر رسانه‌های مکتوب و مجازی به شرط ذکر منبع و نام نویسنده یا مترجم بلامانع است. در غیر این صورت، بدیهی است حق پیگیری قانونی مطابق با قانون حمایت از مؤلفین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ماهنامه نجوم محفوظ خواهد بود.


  • گروه خبری : اخبار سایت,خارجی
  • کد خبر : 1308
کلمات کلیدی