• 1395/08/16 - 20:45
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

منجمین نزدیک به ۱۰۰ نقطه گردوغبار را در سحابی خرچنگ فهرست‎بندی کردند

منجمین سوئدی در پژوهشی که به تازگی نتایج آن ۵ آبان (۲۶ اکتبر) در arXiv pre-print repository منتشر شد، به بررسی گردوغبار‎های سحابی خرچنگ، بقایای این ابرنواختر پرداخته ‏اند.


منجمین سوئدی در پژوهشی که به تازگی نتایج آن  ۵ آبان (۲۶ اکتبر) در arXiv pre-print repository منتشر شد، به بررسی گردوغبار‎های سحابی خرچنگ، بقایای این ابرنواختر پرداخته ‏اند. 



سحابی خرچنگ در فاصله ۶۵۰۰ سال نوری از زمین در صورت فلکی ثورواقع شده است و بقایای یک انفجار ابرنواختری است که در سال ۱۰۵۴ میلادی از زمین رصد شد. در سال ۱۹۷۷ اولین نشانه‎های حضور گردو‎غبار در این سحابی دیده شد. تحقیقات بیشتر در دهه‎های اخیر نشان داده است که این گرد و غبار در حال گسترش است و به شدت به رشته‎های نوری، متمرکز شده است.

مطالعه گردوغبارهایی که از ابرنواختر‎ها به بیرون پرتاب می‎شوند، می‎تواند این بینش را که این‎ گردوغبارها عامل ایجاد ذرات غبار فضای میان ستاره‎ای هستند، تقویت کند. به علاوه منبع این گردوغبارها در باقی مانده ابرنواخترها به طور دقیق مشخص نشده است و جزییات این مطالعات می‎تواند به درک بهتر فرآیند شکل گیری این گردوغبارها کمک کند. 

یک گروه تحقیقاتی به رهبری Tiia Grenman از دانشگاه Luleå University of Technology in Sweden  به آنالیز تصاویر گرفته شده از سحابی خرچنگ توسط تلسکوپ فضایی هابل بین سال‎های ۱۹۹۴ تا ۲۰۱۴ پرداختند. آن‎ها بیشتر به دنبال مناطق گردوغبار در اطراف خوشه‎های ستاره‎ای جوان بودند. 

به گفته Gösta Gahm یکی از نویسندگان مقاله از رصدخانه استکهلم سوئد: " قبل از این کار ما مشغول مطالعه مناطقH II در اطراف خوشه‎های ستاره‎ای جوان بودیم که به این فکر افتادیم تا مناطق مشابه در سحابی خرچنگ را مطالعه کنیم و به دنبال شباهت‎و تفاوت‎های منشا آن‏ها باشیم. " 

با آنالیز تصاویر هابل، موفق شدیم ۹۲ نقطه گردوغبار را به طور دقیق مشخص کنیم و اطلاعاتی دقیق در مورد ابعاد آن‎ها، جرم، حرکات و توزیع حرکتی آن‎ها بدست آوریم. 





مطابق این مقاله شعاع این نقاط بین ۴۰۰ تا ۲۰۰۰ واحد نجومی متغیر است، و جرم آن‎ها بیش از ۵۸ میلیون برابر جرم خورشید است. همچنین محققان دریافتند که توزیع آن‎ها در تمام سحابی یکسان است به جز مناطق مرکزی پالسار؛ و همه ی این مناطق حرکت رو به بیرون دارند. 

هدف از این تحقیق توضیح منشا گردوغبار ابرنواخترها بود و مطابق یافته‎های این تیم محتمل‎ترین فرضیه این است که این گرد و غبارها در پرتاب‎های داخلی وقتی که باقی مانده انفجار هسته ستاره سرد میشد تشکیل شده و سپس رشد کرده‎اند. 

این تیم تحقیقاتی امیدوار است که با مطالعات بیشتر بر روی سحابی خرچنگ به خصوص توسط تلسکوپ آینده ناسا، تلسکوپ جیمز وب، اطلاعات دقیق تری شامل گرم یا سرد بودن این نقاط بدست آورد. 





ترجمه: ریحانه رادی

ویراستار: رعنا منصوررضایی


منبع: phys.org


  • گروه خبری : اخبار سایت,خارجی
  • کد خبر : 674
کلمات کلیدی