• 1395/06/18 - 00:17
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

فیله پیدا شد!

کمتر از یک ماه مانده به پایان مانده به پایان ماموریت روزتا، دوربین‌ این مدارگرد فرودگر فیله را که زیر یک صخره در دنباله دار چریوموف گراسیمنکو قرار گرفته است ، نشان داد .


کمتر از یک ماه مانده به پایان مانده به پایان ماموریت روزتا، دوربین‌ این مدارگرد فرودگر فیله را که زیر یک صخره در دنباله دار چریوموف گراسیمنکو قرار گرفته است ، نشان داد .


این تصویر دوم سپتامبر توسط دوربین OSIRISدر فاصله2.7 کیلومتر از سطح گرفته شده‌است و به وضوح بدنه و دوپایه از سه پایه فیله را نشان می‌دهد .همچنین جهت فیله در این عکس نشان داده‌ شده است و به وضوح بیان می‌کند که چرا تعقیب این فرودگر هنگام فرود در 12نوامبر 2014 دشوار بود.


فیله آخرین بار هنگامی که در تماس اول آجیلیکا را لمس کرده بود دیده شد و پس از حدود دوساعت در منطقه‌ای که بعدا Abydos نامیده شد، بر روی لوب کوچک‌تر دنباله‌دار فرود آمد. 


سه روز بعد از فرود باتری‌های فیله از کار افتادند و فیله به خواب زمستانی فرو رفت ، تا این‌که در ژوئن و جولای 2015، هنگامی که دنباله دار به خورشید نزدیک‌تر شد و میزان انرژی دریافتی آن افزایش یافت ارتباط‌های اندکی با روزتا برقرار کرد. 


با این وجود مکان دقیق قرار گرفتن فیله تا کنون ناشناخته بود، اطلاعات رادیویی محدوده‌ای حدود چند ده متر را برای آن مشخص کرده‌بودند . اما تعیین نقطه دقیق به دلیل فاصله زیاد که منجر به پایین آمد رزولوشن عکس‌ها می‌شد ممکن نبود. دانش‌مندان با استفاده از آنالیز عکس‌ها و تکنیک‌های دیگر کم کم گزینه‌های موجود را حذف کردند تا به نقطه  دقیقی که فرودگر در آن قرار گرفته است رسیدند، و این نقطه توسط عکسی که توسطOSIRIS  در نزدیکی سطح دنباله‌دار انداخته‌شد تایید شد. 


رزولوشن دوربینOSIRIS در فاصله 2.7 کیلومتر از سطح 5cm/pix است که برای آشکار ساختن بدنه یک متری فرودگر و پایه‌های آن مناسب است. 


 




 


دانش‌مندان این پروژه اظهار کرده اند، این کشف بعد از مدت‌ها جستجوی پر زحمت اتفاق افتاده است. آن‌ها هم‌چنین از این‌که توانسته اند فیله را دوباره بیابند اظهار خوشحالی کرده‌اند و بیان کرده‌اند حالا ما اطلاعات گم‌شده را یافته‌ایم و باید به سه روز اطلاعات ثبت شده فیله دست پیدا کنیم. 


مدارگرد روزتا به سوی دنباله‌دار خواهد رفت تا آن‌ را از هرچه نزدیک‌تر مطالعه کندو در نهایت 30 ام سپتامبر با دنباله‌دار برخورد خواهد کرد . یکی از مناطق مهم مورد مطالعه گودال‌های منطقه MA’AT  خواهد‌بود جایی‌که امیدواریم مشاهداتمان رازهای ساختار درونی دنباله‌دار را آشکار کند. 


در روز‌های آینده ، هم‌راه با انتشار عکس‌های بیش‌تر ، اطلاعات بیش‌تری از تحقیقاتی که منجر به یافتن فیله شد منتشر خواهد شد.


 


ترجمه: سوگند متقی


 

  • گروه خبری : اخبار سایت,خارجی
  • کد خبر : 639
کلمات کلیدی