فضاپیمای جونو در چند قدمی مشتری
فضاپیمای جونو، پروژه 1/1میلیارد دلاری ناسا، رکورد طی کردن بیشترین مسافت را به همراه تأمین انرژی از خورشید شکست.
فضاپیمای جونو، پروژه 1/1میلیارد دلاری ناسا، رکورد طی کردن بیشترین مسافت را به همراه تأمین انرژی از خورشید شکست.
فضاپیمای جونو در 5 آگوست 2011 از سکوی کیپ کاناورال، در ایالت فلوریدا، توسط راکت Atlas V 551 به مقصد مشتری، بزرگترین سیاره منظومه شمسی، پرتاب شد. جونو در اساطیر رومیان نام همسر خدای رومی (جوپیتر) است که به اسرار نهانی و ذات حقیقی او پی برد. این فضاپیما نیز که انتظار می رود در اواسط تیرماه امسال برابر با 4 جولای 2016 به مشتری (جوپیتر) برسد، قرار است با کاوش در زیر پوشش متراکم آن به پرسشها و ابهامهای علمی دانشمندان پاسخ دهد.
از جمله پرسشهای مطرح، که در زیر به آنها اشاره شده است:
1. آیا مشتری دارای هسته مرکزی جامد است؟ ترکیبات تشکیل دهنده هسته مسئلهای ناشناخته است و در صورت داشتن اطلاعات کافی راجع به آن، ممکن است به نحوه شکل گیری این سیاره پی برد.
2. جزئیات ساختار میدان مغناطیسی و میدان گرانشی مشتری چگونه است؟ بخشی از تحقیقات این مأموریت مربوط به بررسی پلاسمای موجود در مشتری و شفق های قطبی در این سیاره است.
3. به طور دقیق، هر لایه گاز (کمربند: لایههای تاریک و ناحیه: لایههای روشن) چه دما و مشخصاتی دارد و مکانیزم عملکرد مغناطیسی آنها چگونه است؟ مشتری همچنین دارای بزرگترین و پایدارترین طوفان جوی روی سطح خود است که به چشم سرخ معروف است و این سؤال مطرح است که چگونه چنین سیستم بزرگ جوی به این میزان پایدار است؟
4. چه میزان آب در اتمسفر آن وجود دارد؟
این فضاپیما مجهز به سه پنل خورشیدی، هر کدام تقریباً به طول نه متر و شامل 18698 سلول خورشیدی است و در مجموع 3.625 کیلوگرم وزن دارد.
فاصله مشتری تا خورشید به طور متوسط 5.2 واحد نجومی (یعنی تقریباً پنج برابر فاصله زمین تا خورشید) است. به همین دلیل، میزان انرژی دریافتی جونو از خورشید تقریباً 25 برابر کاهش پیدا می کند و حدوداً 400 وات انرژی دریافت می کند و به جز خورشید برای تأمین انرژی منبع دیگری ندارد.
جونو پس از قرارگیری در مدار حرکتی به دور مشتری به مدت یک سال با چرخش روزانه تقریباً سه بار به دور قطبها (33 دور در طول هر یازده روز) به وسیله نه ابزار تحقیقاتی به کاوش می پردازد.
جزییات عملکرد ابزار های تحقیقاتی جونو
ترجمه: سارا مطلبی
ویرایش: منا رجبیه فرد
منابع:
http://www.space.com/32742-juno-spacecraft.html
http://www.jpl.nasa.gov/news/press_kits/JunoLaunch.pdf