ملاقات دوستانه سیارک و زمین
دهم شهریور امسال سیارک فلورانس، که به نسبت سیارکی بزرگی است بدون ایجاد خطری برای زمین و زمینیان از نزدیکیمان خواهد گذشت
دهم شهریور امسال سیارک فلورانس، که به نسبت سیارکی بزرگی است بدون ایجاد خطری برای زمین و زمینیان از نزدیکیمان خواهد گذشت. این فاصله حدود هفت میلیون کیلومتری یا ۱۸ برابر فاصله ماه تا زمین است. ممکن است این اعداد برای ما نسبتی با نزدیک بودن نداشته باشند اما اگر شرایط و ابعاد فضایی را در نظر بگیریم متوجه میشویم که «نزدیک» واژه مناسبی است. فلورانس از سیارکهای بزرگ نزدیک زمین است. تلسکوپ فضایی اسپیتزر و پروژه نئووایز ابعاد آن را ۴/۴ کیلومتر تخمین زدهاند. گرچه سیارکهای دیگری از فاصلههای نزدیکتر هم عبور کردهاند، ولی همه آنها از سیارک فلورانس کوچکتر بودهاند. این موضوع اهمیت این عبور را برای پژوهشگران افزایش داده است. در واقع از آغاز ثبت و نظارت بر سیارکهای نزدیک به زمین این سیارک بزرگترین آنهاست که از چنین فاصله نزدیکی زمین میگذرد.
مدار ماه به دور زمین و مدار سیارک فلورانس
این فاصله تقریباً نزدیک، فرصتی کمنظیر برای مطالعه این سیارک است. انتظار میرود فلورانس هدف بسیار مناسبی برای رصد راداری روی زمین باشد. برای این عبور رصدخانه آرسیبو بنیاد ملی علوم ایالات متحده در پرتوریکو و رادار منظومه شمسی گلدستون در کالیفرنیا آمادهاند. نتایج رصد راداری، ابعاد واقعی سیارک فلورانس و عوارض سطحیای را به بزرگی 10متر، بر روی سیارک مشخص خواهد کرد. این سیارک در سال 1981/1360 در رصدخانهای در استرالیا کشف شد. این رویارویی نزدیکترین عبور از سال 1890/1269 بین زمین و سیارک است و تا سال 2500/1879 هم نزدیکترین خواهد ماند. سیارک فلورانس در شهریور ماه تا قدر 9 درخشان خواهد شد و چندین شب با تلسکوپهای کوچک نیز قابل رؤیت است. در آن شبها صورتهای فلکی حوت جنوبی، جدی، دلو و دلفین منزلگاه این سیارک خواهند بود.
مترجم: سید حسام وکیل/مجله نجوم
ویراستار: احسان یوسفی
منبع: وبگاه ناسا
توجه:
بازنشر مطالبی که گروه تحریریه فضای مجازی ماهنامه نجوم دروبگاه، کانال تلگرام، اینستاگرام و ... تولید میکنند، در دیگر رسانههای مکتوب و مجازی، به شرط ذکر منبع و نام نویسنده یا مترجم بلامانع است.
در غیر این صورت بدیهی است حق پیگیری قانونی، مطابق با قانون حمایت از مؤلفین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ماهنامه نجوم محفوظ خواهد بود.