• 1396/10/02 - 15:05
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

فضاپیمای ناسا به سرس نزدیک‌تر خواهد شد

ناسا تصمیم دارد فضاپیمایش داون (Dawn به معنی سپیده‌دم) راتا نزدیک‌ترین فاصله‌اش به سیاره کوتوله سرس تا پیش از این، یعنی تا 30 کیلومتری سطح آن، پایین ببرد.


ناسا تصمیم دارد فضاپیمایش داون (Dawn به معنی سپیده‌دم) را تا نزدیک‌ترین فاصله‌اش به سیاره کوتوله سرس تا پیش از این، یعنی تا 30 کیلومتری سطح آن، پایین ببرد.



داون که از سال 1394/ 2015 به دور سرس می‌چرخد، پیش‌تر، از سال 1390/2011 تا 1391/ 2012، دور پیش‌سیاره وستا گردش می‌کرد. این اولین فضاپیمایی است که در مدار دو جرم فرازمینی به گردش درآمده است.



مهر/اکتبر امسال، ناسا تصمیم گرفت تا ماموریت گردش به‌دور سرس را دست‌کم تا نیمه دوم 2018 یا تا زمانی که فضاپیما دیگر موفق به ادامه ماموریت نشود، تمدید کند.



در نشست پاییزه اتحادیه ژئوفیزیک آمریکا در نیو اورلئان در تاریخ 21 آذر/ 12 دسامبر، معاون پژوهشگر اصلی ماموریت، کرول ریموند (Carol Raymond) برنامه‌های جدید این ماموریت را شرح داد.



به گزارش اسپیس نیوز (SpaceNews)، ریموند در این نشست گفت:«ما می‌خواهیم از مدار بیضوی برای نزدیک‌تر شدن به سرس استفاده کنیم تا به ارتفاع 30 کیلومتری از سطح برسیم. این مقدار، 13بار کمتر از ارتفاع مدار ایستگاه بین المللی (ISS) به‌دور زمین است. قبل از این، نزدیک‌ترین ارتفاع برای این ماموریت 385 کیلومتر بوده است.»



این فاصله نزدیک جدید، به داون اجازه می‌دهد تا عکس‌های بهتری نسبت به قبل، از سطح سرس بگیرد. کشفیات اخیر سرس را جالب‌تر کرده است چرا که نشان می‌دهد ممکن است در گذشته دارای اقیانوس سرتاسری بوده باشد.



این سیاره کوتوله با داشتن نقاط روشنی بر سطح خود که تصور می‌شود مواد غنی از نمک باشد، همچنان برای ما جذاب است. احتمال دارد این نقاط نشانی از فعالیت‌های زمین‌شناختی در سرس باشد. حتی ممکن است ظاهر این سیاره کوتوله امروزه همچنان درحال تغییر باشد.



برنامه‌ریزان این ماموریت امیدوارند که در بهار 1397/ 2018 داون را به مدار جدیدش منتقل کنند تا به مدت سه یا چهار ماه این گردش نزدیک را ادامه دهد. بعد از آن، تصور می‌شود که ذخیره هیدرازین که برای هدایت فضاپیما استفاده می‌شود، تمام شود.



وقتی فضاپیما سوختش را مصرف کند، قادر نخواهد بود آنتش را به سمت زمین نشانه بگیرد و با ما ارتباط برقرار کند. در این مقطع، فضاپیما در مدار پارک خود قرار گرفته و از آن پس به گردش دائمی‌اش به دور سیاره کوتوله ادامه خواهد داد.



این مدار بیضوی بی‌شک پایان هیجان‌انگیزی را برای این ماموریت رقم می‌زند و امید آن می‌رود که اطلاعات بیشتری درباره منشا و تکامل سرس در اختیار ما قرار دهد.



 



آیدا رضایی/ مجله نجوم



منبع: iflscience.com



 



 



 



 



 



 



 



توجه:



بازنشر مطالبی که گروه تحریریه فضای مجازی ماهنامه نجوم در وبگاه، کانال تلگرام، اینستاگرام و ... تولید می‌کنند، در دیگر رسانه‌های مکتوب و مجازی، به شرط ذکر منبع و نام نویسنده یا مترجم بلامانع است.در غیر این صورت بدیهی است حق پیگیری قانونی، مطابق با قانون حمایت از مؤلفین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ماهنامه نجوم محفوظ خواهد بود



 



 


  • گروه خبری : اخبار سایت,خارجی
  • کد خبر : 1121
کلمات کلیدی