دو کسوف در یک قاب!
ماهوارۀ خورشیدی Proba-2 در طول خورشیدگرفتگی جزئی ۲۰ امرداد/۱۱ آگوست با دو بار عبور از داخل سایۀ ماه توانست تصویر این پدیده را ثبت کند.
ماهوارۀ خورشیدی Proba-2 در طول خورشیدگرفتگی جزئی ۲۰ امرداد/۱۱ آگوست با دو بار عبور از داخل سایۀ ماه تصویر این پدیده را توانست ثبت کند.
درحالیکه ناظران زمین شاهد این رویداد زیبا بودند، ماهوارۀ آژانس فضایی اروپا دو بار از داخل سایۀ ماه عبور کرد و توانست با دوربین عکاسیاش که SWAP (سرواژۀ Sun Watcher Using Active Pixel System Detector and Image Processing) نامیده میشود از تاج خورشید -جو بیرونی نازک و بسیار داغ خورشید- در ناحیۀ فرابنفش عکسبرداری کند. این ماهواره روزانه ۱۴/۵ بار دور زمین را پیمایش میکند و در هر دور گردش زاویۀ دیدش تغییر میکند.
قسمتهای بسیاری از آسیا، شمال اروپا، ایسلند، گرینلند و کمی از شمال و شرق کانادا در مسیر این گرفت جزئی بودند. این گرفتگی سومین و آخرین خورشیدگرفتگی سال ۲۰۱۸ بود و در ایران قابل مشاهده نبود. خورشیدگرفتگی زمانی اتفاق میافتد که ماه بین زمین و خورشید قرار گیرد؛ به عبارتی، هر سه در یک خط راست قرار میگیرند به طوری که سایۀ ماه بر زمین میافتد. در این اتفاق نجومی زیبا، اندازۀ ظاهری ماه در آسمان به اندازۀ خورشید است و به یک اندازه دیده میشوند و ماه میتواند نور خورشید را کاملاً مسدود کند.
هفتۀ پیش نیز، یکشنبه ۲۱ امرداد، ناسا کاوشگر خورشیدی پارکر را با موفقیت پرتاب کرد. پارکر قرار است بیشتر از هر ماهوارهای به خورشید نزدیک شود و در فاصلۀ ۶/۵ میلیون کیلومتری آن قرار گیرد.
دو عکس ثبت شدۀ ماهوارۀ Proba-2 از خورشیدگرفتگی ۲۰ امرداد
ترجمه: ریحانه رادی/ مجله نجوم
ویراستار: منا رجبیه فرد
منبع: وبگاه اسپیس
توجه:
بازنشر مطالبی که گروه تحریریه فضای مجازی ماهنامه نجوم دروبگاه، کانال تلگرام، اینستاگرام و ... تولید میکنند، در دیگر رسانههای مکتوب و مجازی به شرط ذکر منبع و نام نویسنده یا مترجم بلامانع است. در غیر این صورت، بدیهی است حق پیگیری قانونی مطابق با قانون حمایت از مؤلفین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ماهنامه نجوم محفوظ خواهد بود.