دوره آنلاین «پیچوخمهای عکاسی از خورشید»
مجله نجوم دوره آنلاین «پیچوخمهای عکاسی از خورشید» را برگزار میکند
مدرس: رضا رضایی، هیئت علمی دانشگده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف
درباره مدرس: دکتر رضا رضایی، استادیار دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف، سالها است با بزرگترین رصدخانهها و موسسات علمی دنیا در زمینه بررسی فیزیک خورشید با استفاده از دادههای رصدی همکاری میکند. او بیش از ده سال در رصدخانههای خورشیدی مطرح جهان از جمله VTT, SST, DOT, THEMIS, DST مشغول به پژوهش بوده و در این پژوهشها از دادههای تلسکوپهای فضایی Hinode و SOHO و SDO نیز استفاده کرده است. زمینه تخصصی پژوهشهای دکتر رضایی طیفسنجی خورشید در نور قطبیده است که امکان سنجش اندازه و راستای میدان مغناطیسی را فراهم میکند.
سه جلسه ۱۸ و ۲۰ و ۲۲ خرداد، ساعت ۱۹ تا ۲۰:۳۰
هزینه ثبت نام در دوره: ۱۵۰ هزار تومان
امروزه عکاسی نجومی بیش از پیش در دسترس منجمان آماتور قرار دارد. عکسهای نجومی که به طور معمول از هدفهای ساده نظیر ماه، خورشید و سحابیها، کهکشانها و سایر اجرام میگیریم با دادههای تلسکوپ هابل و رصدخانههای بزرگ قابل مقایسه نیستند. همچنین این تصاویر با عکسهای فوق العادهای که آماتورهای باتجربه میگیرند هم قابل رقابت نیستند.
چگونه با استفاده از ابزارهای موجود میتوانیم تصاویر بهتری ثبت کنیم؟
مهمترین عوامل تعیین کننده کیفیت یک عکس نجومی، توان تفکیک (اندازه کوچکترین جسم قابل تشخیص)، کنتراست و نسبت سیگنال به نویز هستند.
روشن است که هرچه توان تفکیک بالاتر باشد، جزئیات بیشتری در تصویر قابل مشاهده است.
در این سه جلسه، ابتدا کیفیت تصاویر نجومی را از نظر کمی میسنجیم. سپس پارامترهایی که موجب افت کیفیت تصویر میشوند را شرح میدهیم. آنگاه نکاتی را در مورد رصد خورشید به بحث میگذاریم و در پایان راهکاری عملی برای افزایش توان تفکیک تصویرهای نجومی ارائه میکنیم.
توجه: با یک کامپیوتر شخصی یا یک گوشی هوشمند مجهز به اینترنت میتوانید در این وبینار شرکت کنید.
راهنمای ثبتنام در هایلایت استوری کافه تدریس ۲ موجود است.
طراحی: مهرآسا بابایی